Castelló: Castelló i l'AECC commemoren el Dia Mundial contra el Càncer de Mama


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/10/198932_124219/1_M1.jpg
Publicitat
Fotografia /Galeria/2021/10/198932_124219/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Castelló | General | 19-10-2021
Castelló i l'AECC commemoren el Dia Mundial contra el Càncer de Mama

L'Ajuntament de Castelló se suma un any més al Dia Mundial contra el Càncer de Mama que se celebra aquest 19 d'octubre. La regidora de Salut, Isabel Granero, i la regidora de Benestar Social, Dependència i Infància, Mary Carmen Ribera, han assistit hui, al costat d'altres membres de la corporació, als actes celebrats en la plaça Major en commemoració d'aquesta data i organitzats per l'Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) a Castelló, en col·laboració amb l'Ajuntament.

Enguany, des de l'AECC han volgut visibilitzar la vulnerabilitat que provoca el càncer de mama en una campanya que, sota el lema 'Trau pit', vol sensibilitzar sobre la inequitat que existeix entorn d'aquesta malaltia, que provoca que el 15% de les dones que ho pateixen estiga en situació extrema de vulnerabilitat econòmica i laboral.

En aquest sentit, la regidora de Salut, Isabel Granero, ha destacat el compromís de l'Ajuntament de Castelló per les polítiques encaminades a la millora del benestar amb el reforç de l'atenció a persones que pateixen càncer i els seus familiars. "Amb aquest dia volem visibilitzar i sensibilitzar sobre el càncer de mama i les seues conseqüències per a les dones, donar suport a la investigació i als i les professionals sanitaris i, sobretot, conscienciar sobre la importància de realitzar-se un examen de mames regularment, perquè la prevenció i la detecció precoç és vital", ha indicat Granero.

Amb motiu de la commemoració del dia, la plaça Major ha acollit un acte en el qual s'ha llegit un manifest i que ha comptat amb l'assistència de membres de la corporació municipal, persones voluntàries de l'AECC, així com la participació de l'alumnat del Batxillerat internacional Àgora Llédo.

A més, en la vesprada d'aquest dimarts, l'Ajuntament il·luminarà de rosa la font de la plaça Major.

Des de l'AECC, han explicat que, el càncer de mama és el segon més freqüent, per darrere del de càncer de còlon, afecta actualment a 138.390 persones a Espanya i genera desigualtat a l'hora d'enfrontar-se a la malaltia. "Corregir aquesta inequitat és l'objectiu de l'Associació, implicant a tota la societat i treballant per a donar resposta a les necessitats de les persones més vulnerables a causa de la malaltia", han indicat. En aquest sentit, han assenyalat que, segons un estudi de la pròpia associació, un diagnòstic de càncer de mama genera de mitjana, entre despeses directes i pèrdua d'ingressos, 41.834 euros durant la malaltia. L'estudi també assenyala que quasi un 34% de les malaltes ha perdut el seu treball o s'ha vist obligada a deixar-lo a causa de la malaltia; el 70% ha perdut el seu salari o quasi tots els seus ingressos i prop del 36% es veu obligada a perdre 11 mesos de treball.

Per tot això, en el Dia Internacional del Càncer de Mama es vol visibilitzar aquesta realitat i sensibilitzar a la societat i institucions per a contribuir a avançar en els programes per a la millora de l'atenció i el benestar de les dones.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana