Castelló: Toledo insta a Marco a prendre mesures davant el repunt de la delinqüència un 30% a la ciutat de Castelló 'i els últims atracaments amb arma blanca'


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/11/199145_124415/1_M1.jpg
Publicitat
La Plana al Dia | Castelló | General | 24-11-2021
Toledo insta a Marco a prendre mesures davant el repunt de la delinqüència un 30% a la ciutat de Castelló 'i els últims atracaments amb arma blanca'

El portaveu adjunt del Partit Popular a la ciutat de Castelló, Sergio Toledo, insta l'alcaldessa Amparo Marco a prendre mesures davant el repunt de la delinqüència un 30% a la ciutat de Castelló. "Continuen faltant més policies a peu de carrer, preocupen especialment els atracaments amb arma blanca", insisteix.

Les dades del Ministeri de l'Interior han fet saltar la veu d'alarma, les infraccions penals han passat de 3.115 en 2020 a 4.049 al tancament del tercer trimestre d'enguany. Els robatoris amb violència i intimidació han passat de 34 a 65; els robatoris amb força en domicilis i establiments comercials han passat de 220 casos a 337 i augmenten els atracaments amb arma blanca. Precisament l'últim apunyalament es va produir la setmana passada a una jove de 18 anys.

"Els seus companys del conservatori superior de música Salvador Seguí, ahir es van concentrar precisament per a demanar més mesurades davant la inseguretat ciutadana. El de la seua companya va ser un dels huit fets delictius registrats en tot just una setmana. Cal recordar que al setembre també van resultar apunyalats dos menys d'edat a la ciutat. Castelló ha sigut sempre una ciutat tranquil·la i volem que continue sent-ho. La seguretat ciutadana ha de ser un assumpte de primer ordre per a qualsevol govern", assenyala el portaveu adjunt del Partit Popular, Sergio Toledo.

D'aquesta manera insisteix en la "reivindicació que portem fent-li a l'alcaldessa des de l'anterior legislatura, falten places de Policia Local a la nostra ciutat, falten agents patrullant els carrers, les dades oficials del Ministeri de l'interior sobre el repunt de la delinqüència el corroboren. Quan es tracta de garantir la seguretat de la ciutadania no haurien d'escatimar en recursos per a revertir aquesta tendència negativa que situa a la capital de la Plana 10 punts per damunt de la mitjana provincial (un augment de la delinqüència del 20,6%), sent la incidència a la província 12,1 punts superior a la mitjana nacional".

"El Partit popular vol ser part d'aquesta cerca de solucions per això hem sol·licitat, per segona vegada, una reunió amb la Subdelegada del Govern a Castelló, Soledad *Ten, amb l'objectiu de sol·licitar més agents de Policia Nacional i el mateix li demanem a l'alcaldessa de Castelló Amparo Marco", apunta Toledo,.

"És una reivindicació constant d'associacions veïnals com la *Marjalería, però també dels veïns de la resta de districtes. El passat cap de setmana una desena de cotxes aparcats en el centre van començar el dia amb les rodes punxades i no oblidem els altercats d'aquest estiu durant la celebració d'un concert en els voltants del Port o les conductes incíviques que contínuament denuncien els veïns de la plaça Isabel la Catòlica", conclou Sergio Toledo.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana