Castelló: Marta Barrachina escolta les demandes del sector de la neteja i demana atendre una demanda social que afecta a 8.000 famílies


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/11/199153_124423/1_M1.jpg
Publicitat
La Plana al Dia | Castelló | General | 25-11-2021
Marta Barrachina escolta les demandes del sector de la neteja i demana atendre una demanda social que afecta a 8.000 famílies

La presidenta provincial del Partit Popular, Marta Barrachina, s'ha compromés amb el col·lectiu de professionals de la neteja a traslladar al president de la Diputació, José Martí, “la urgent necessitat de prendre mesures per a solucionar d'una vegada per sempre la difícil situació que travessa el col·lectiu mitjançant la creació d'una taula de diàleg que puga arribar a solucions des de la negociació i el consens”. En aquest sentit, Marta Barrachina afirma: “Hi ha solucions i la Diputació ha de mediar en lloc de tancar l'orella al que està passant”.
Marta Barrachina ha realitzat aquestes declaracions després de la reunió que aquest mateix matí ha mantingut amb representants sindicals de CCOO del sector de la neteja que desenvolupen la seua labor tant en Diputació com en el centre de Penyeta Roja “per a escoltar les demandes d'uns professionals, en la seua majoria són dones, que des de dilluns passat estan en vaga en defensa dels seus drets laborals i que en tota la província afecta a 8.000 persones, moltes de les quals treballen en les administracions públiques”. “Es tracta de professionals amb una funció essencial, com demostra el fet que les conseqüències del seu atur ja es deixa sentir en els àmbits on treballen, cas de l'UJI i l'Hospital General, per posar dos exemples”, ha subratllat.
En aquest sentit, Marta Barrachina recorda que Castelló és la província de la Comunitat Valenciana “més castigada i amb els sous més baixos”. De fet, la nòmina actual d'aquestes treballadores és de 784 euros mensuals (12.670,70 euros a l'any) quan el reial decret llei estableix la seua nòmina en 965 euros (13.510 euros a l'any). Però és més, “la proposta que hi ha sobre la taula per al pròxim conveni contempla l'eliminació tant del plus de transport com el de l'antiguitat, plantejament que rebutgen les treballadors”.
“Som conscients de la precarietat d'uns sous que estan congelats des de 2019 i sense un conveni laboral des de fa dos anys que els regule”. I “creiem que davant aquesta problemàtica existeixen vies de solució en les quals el PSOE, com a govern i des de la Diputació Provincial, hauria d'implicar-se per a mediar i atendre un sector les professionals del qual exerceixen una tasca bàsica i prioritària que no pot ser ignorada”.
Des del PPCS, insisteix Marta Barrachina, “apostem pel diàleg i l'escolta activa en la cerca de solucions”, i afirma que els efectes de la vaga d'aquestes professionals “es deixen notar ja en institucions, espais públics... i desitgem que s'escolten les seues demandes perquè és possible arribar a un acord que no castigue més aquest col·lectiu de professionals”.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana