Castelló: Fabregat: 'Segueixen els problemes en la plaça Constitució amb veïns farts de ser menystinguts, mentre veuen com avancen les obres en la Pau que ningú ha demanat'


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2023/2/203703_128623/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Castelló | General | 20-02-2023
Fabregat: 'Segueixen els problemes en la plaça Constitució amb veïns farts de ser menystinguts, mentre veuen com avancen les obres en la Pau que ningú ha demanat'

La regidora del Partit Popular a l'Ajuntament de Castelló Susana Fabregat denuncia que segueixen els problemes en la plaça Constitució amb veïns farts que l'equip de govern continue mirant cap a un altre costat. “El govern de PSOE, Compromís i Podem ni escolta a les persones, ni atén els seus problemes”, assenyala.

Fabregat, que ha tornat a visitar la cèntrica plaça on els veïns estan desesperarados per la inacció del govern, adverteix que malgrat haver-se fet eco programes de televisió d'àmbit nacional d'una situació preocupant que afecta la convivència veïnal, els residents denuncien que continua havent-hi persones dormint al carrer durant setmanes, vandalisme, delinqüència, inseguretat ciutadana o vehicles aparcant en llocs reservats a persones amb discapacitat i en zones de càrrega i descàrrega en horari laboral i fins i tot estacionen dins de la plaça.

“L'equip de govern els va prometre una reforma íntegra de la plaça i un consultori mèdic nou i res s'ha complit. Segueixen els problemes i els veïns estan farts de ser menystinguts mentre veuen com avancen les obres en la plaça La Paz que ningú ha demanat”, afig.

La majoria dels residents en aquesta plaça és gent gran i de lloguers de curta duració, “tanmateix, això no és motiu per a l'abandó que pateixen, ja van recollir més de 1.000 signatures perquè els feren cas i, no obstant això, continuen sent invisibles als ulls de l'equip de govern municipal de l'alcaldessa socialista Amparo Marco”, lamenta Susana Fabregat.
D'altra banda, el promés nou consultori de la plaça Constitució continua sent un local buit amb un cartell penjat. “Els més de 12.000 pacients derivats a centres com Palleter impedeixen als metges prestar una atenció mèdica de qualitat com mereix cada usuari, alguna cosa que denuncien els propis sindicats mèdics", insisteix
Si bé és cert que s'han podat els arbres, “el problema de fons continua, per això, demanem que s'incremente la vigilància policial en la zona, ja que no és suficient i s'implementen mesures addicionals, perquè no pot ser que els veïns seguisquen abandonats".
Cal recordar que es tracta d'una zona a pocs metres del centre de la ciutat, "els veïns demanen ser visibles igual que ho són altres barris de Castelló perquè s'atenguen les seues necessitats, no mereixen ser castellonenques de segona quan paguen els mateixos impostos que qualsevol altre veí de qualsevol altre barri de la ciutat. En aquest sentit, demanem que s'invertisca a millorar aquesta plaça i els seus voltants. No és de rebut que s'estiga reformant la Pau quan ningú ho ha demanat i on sí que demanen els veïns que s'invertisca, no es faça res”, conclou.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana