Castelló: La Universitat Jaume I investeix la investigadora Ángela Nieto com a doctora honoris causa


 
La Plana al Dia | Castelló | General | 12-05-2023
 

La Universitat Jaume I de Castelló ha concedit el títol de doctora honoris causa a Ángela Nieto Toledano, investigadora de l'Institut de Neurociències, per la seva trajectòria i aportacions dins de l'àrea de la biologia del desenvolupament. L'acte va tenir lloc juntament amb l'investiment dels nous doctors i doctores del curs 2021-2022.

La *laudatio* va estar a càrrec del catedràtic Aurelio Gómez Cadenas, qui va destacar la passió i compromís d'Ángela Nieto en el treball de millora del coneixement del desenvolupament d'organismes, el qual ha estat clau a l'hora de desenvolupar noves teràpies per a malalties greus i cròniques amb un impacte global.

A més, Gómez Cadenas va subratllar el paper de model inspirador d'Ángela Nieto per a les joves i les xiquetes en el món de la investigació, en el qual les dones encara són minoritàries, i la seva tasca com a formadora que sempre ha trobat temps per a la promoció de vocacions científiques.

Durant la *lectio*, la nova doctora honoris causa va destacar la tendència a pensar que dedicar-se a la investigació no té futur i menys a Espanya. No obstant això, va afirmar amb contundència que "es pot fer ciència a Espanya, es pot fer bé i és fascinant", recordant la importància de les dones en les disciplines STEM i que "la ciència i el futur us necessita".

Finalment, Ángela Nieto va repassar la seva experiència com a investigadora en el camp de la reactivació de gens embrionaris vinculada al càncer i la degeneració d'òrgans, i va destacar la revolució en biologia "plena de reptes i esperances", així com la importància de la ciutadania per a abordar-los.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana