Castelló: El festival de divulgació científica Pint of Science torna a Castelló de la Plana


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2023/5/206725_130727/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Castelló | General | 18-05-2023
El festival de divulgació científica Pint of Science torna a Castelló de la Plana

El festival de divulgació científica Pint of Science torna a Castelló de la Plana els dies 22, 23 i 24 de maig de 2023. En aquesta vuitena edició, vuit investigadors i investigadores de la Universitat Jaume I participaran en les activitats que es desenvoluparan en la capital de La Plana i en el Port de Sagunt, en els bars Dublín House i el Centre Aragonés, respectivament, a partir de les 19:00 hores.

La iniciativa per apropar la ciència a la societat compta amb la col·laboració de la universitat pública de Castelló, que es compromet amb la divulgació del coneixement i la promoció de la cultura científica a través de la Unitat de Divulgació Científica i Ciència Ciutadana del Vicerectorat d'Innovació, Transferència i Divulgació Científica.

Les sessions es dividiran en tres dies, cadascuna amb un tema diferent. La primera sessió, el dilluns 22, tractarà sobre les plantes, les drogues i l'enginyeria dels ous. La investigadora María Manresa Grao parlarà sobre "Plantes, assegurances de la llar i guardaespatlles"; Mª Francisca Quereda Vázquez, sobre "L'ou, molt més que un aliment"; i Lubertus Bijlsma, sobre "Què diu l'aigua residual sobre l'ús de drogues?". En la segona sessió, el dimarts 23, s'abordaran temes com les idees, el disseny i el metaverse. En la tercera sessió, el dimecres 24, es parlarà sobre la dansa molecular i la relació entre ciència i serendipia.

A més, la investigadora Ana María Sánchez Pérez participarà en les activitats que es realitzen al Port de Sagunt, en la sessió dedicada a la intel·ligència humana i artificial, on parlarà sobre els avanços en l'estudi de la malaltia d'Alzheimer i alguns tractaments preventius.

El festival Pint of Science proposa una reunió en els bars entre el personal investigador i el públic per apropar la ciència a la societat. Aquesta iniciativa ha trobat una gran acollida a Espanya i en altres països. Amb l'ajuda d'aquesta iniciativa, els bars i les ciutats es omplen de ciència i de curiositat per assolir un futur ple d'innovació tecnològica.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana