Castelló: L'UJI reuneix a representants de cinc països en un curs sobre creativitat i turisme cultural en zones rurals


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2023/7/209754_132579/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Castelló | General | 07-07-2023
L'UJI reuneix a representants de cinc països en un curs sobre creativitat i turisme cultural en zones rurals

Representants de cinc països s'han donat cita durant la primera setmana de juliol a la Universitat Jaume I en el marc del projecte Erasmus+ KA2 «Eurocreative Youth. European Youth Creates Cultural Tourism», que coordina l'UJI, per a participar en un curs de formació sobre creativitat per al desenvolupament del turisme cultural en àrees rurals.

El curs ha comptat amb 24 participants de les organitzacions sòcies internacionals amb qui col·labora l'UJI en el projecte: l'Associació d'Empresaris Gallecs en Aragó i Riberes de l'Ebre AEGARE (Espanya), KEPDER (Turquia), INBIE (Polònia), Razvojna agencija Sotla (Eslovènia) i Kongresi Rinor Kombetar (Albània). Entre els participants hi ha hagut treballadors i treballadores juvenils, formadors i formadores, així com voluntaris i voluntàries que treballen amb joves i líders juvenils.

El material formatiu del curs ha sigut un manual dissenyat pels socis del projecte que serveix per ensenyar i orientar als joves de zones rurals sobre tècniques de creativitat i emprenedoria, amb la finalitat de fomentar la seua inclusió social. A més, el manual es basa en les bones pràctiques dels països participants, incloent-hi exemples de projectes sobre turisme cultural en àrees rurals i remotes, posant l'accent principalment en projectes de turisme sostenible.

Així mateix, els assistents han realitzat dues excursions com a exemples de bones pràctiques. Una d'elles ha sigut a Fanzara, on han pogut apreciar l'èxit d'un projecte de turisme cultural en una zona rural. L'altra excursió ha sigut a Peníscola, en la qual s'han mostrat exemples de turisme sostenible i les oportunitats que brinda a la comunitat local.

El projecte «Eurocreative Youth» té com a objectiu promoure la inclusió social dels joves que resideixen en àrees rurals i remotes, proporcionant-los la formació necessària per a adquirir habilitats que els permeten emprendre en el camp del turisme rural. A través d'aquesta iniciativa, es busca capacitar als joves en emprenedoria creativa, perquè puguen aprofitar les oportunitats i recursos existents en les seues comunitats, generant un impacte positiu en el desenvolupament econòmic i social d'aquestes àrees.

La UJI reúne a representantes de cinco países en un curso sobre creatividad y turismo cultural en zonas rurales

Representantes de cinco países se han dado cita durante la primera semana de julio en la Universitat Jaume I en el marco del proyecto Erasmus+ KA2 «Eurocreative Youth. European Youth Creates Cultural Tourism», que coordina la UJI, para participar en un curso de formación sobre creatividad para el desarrollo del turismo cultural en áreas rurales.

El curso ha contado con 24 participantes de las organizaciones socias internacionales con quienes colabora la UJI en el proyecto: la Asociación de Empresarios Gallegos en Aragón y Riberas del Ebro AEGARE (España), KEPDER (Turquía), INBIE (Polonia), Razvojna agencija Sotla (Eslovenia) y Kongresi Rinor Kombetar (Albania).


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana