Castelló: La Universitat Jaume I crea una nova unitat de desenvolupament tecnològic per a les empreses


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2023/7/210965_133336/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2023/7/210965_133336/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2023/7/210965_133336/3_M1.jpg
La Plana al Dia | Castelló | General | 26-07-2023
La Universitat Jaume I crea una nova unitat de desenvolupament tecnològic per a les empreses

L'Institut de Noves Tecnologies de la Imatge de la Universitat Jaume I (INIT) ha aconseguit una ajuda de l'Agència Valenciana de la Innovació (AVI) per a crear una nova unitat científica que té com a objectiu potenciar el desenvolupament i la difusió del coneixement cap al sector empresarial.

La nova Unitat de Coneixement i Innovació Estratègica (UCIE-INIT) serà la segona de la universitat de Castelló, després de la creació de l'Institut de Materials Avançats (INAM) en 2019.

La UCIE-INIT oferirà serveis de visualització 3D, sistemes d'informació geogràfica, gerontecnologia, dispositius òptics, Big Data/IA i visió per ordinador a les empreses. A més, realitzarà accions de difusió a través de presentacions de productes, participació en fires i disseminació de resultats, així com entrevistes i col·laboracions directes amb empreses.

El vicerector d'Innovació, Transferència i Divulgació Científica de la UJI, David Cabedo, ha aplaudit la creació d'aquesta nova unitat, afirmant que és una excel·lent infraestructura per apropar el coneixement a les empreses i establir un canal d'intercanvi i col·laboració entre els àmbits acadèmic i empresarial.

La directora de l'INIT, Inmaculada Remolar, ha destacat que aquesta nova UCIE consolida el camí de l'agent d'innovació obtingut fa quatre anys i obre les portes a un major avenç en la transferència de coneixement cap a l'empresa.

La UCIE-INIT té com a objectiu convertir el coneixement en innovació aprofitable per a les empreses i establir una connexió més estreta entre l'institut i el sector empresarial. També pretén comunicar i comprendre el teixit empresarial regional per convertir l'INIT en un centre tecnològic de referència que proporcioni suport a les empreses en les seves necessitats de digitalització.

L'Institut de Noves Tecnologies de la Imatge de la UJI té una llarga trajectòria en la transferència tecnològica, amb la signatura de més d'un centenar de contractes amb empreses i la creació de diverses spin-offs i EBTs. Aquesta nova unitat reforçarà aquesta relació i permetrà un major desenvolupament en matèria d'innovació i transferència de coneixement.

L'INIT està integrat per professorat universitari de diferents departaments, personal contractat i administratiu, i té un fort compromís amb el desenvolupament tecnològic.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana