Castelló: L'UJI aconsegueix 42 càtedres i aules d'empresa durant el curs 2022-2023


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2023/8/211390_133599/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Castelló | General | 03-08-2023
L'UJI aconsegueix 42 càtedres i aules d'empresa durant el curs 2022-2023

Les càtedres i aules d'empresa s'han convertit en una de les fórmules de col·laboració més habituals entre la universitat i la societat en àmbits específics de mutu interès.

D'aquesta manera, la Universitat Jaume I ha aconseguit posar en marxa o mantenir, aquest curs acadèmic 2022-2023, 42 projectes de Càtedra o Aula amb les principals empreses i entitats del seu entorn, amb una captació global de 1.190.456 EUR.

L'UJI és converteix així en una de les primeres universitats públiques espanyoles, en termes relatius, amb més iniciatives d'aquest tipus, que demostra l'estreta relació que existeix entre la Universitat i el seu entorn socioeconòmic.

Aquests projectes són una aliança estratègica a través de la qual una empresa o entitat col·labora en activitats i projectes universitaris en l'àmbit de la formació, la captació de talent, la investigació, la innovació, i la divulgació científica, contribuint a la millora de la societat del seu entorn.

L'estudiantat universitari, a través d'ajudes, beques i premis és el principal beneficiari d'aquest tipus de projectes col·laboratius entre universitat i empresa.

Durant el curs 2022-2023 l'UJI ha posat en marxa set noves càtedres (Càtedra Altadia del Coneixement Ceràmic; Càtedra de Cohesió i Innovació Territorial; Càtedra Daiichi-Sankyo d'Investigació Farmacèutica en Malalties Cròniques; Càtedra de Diàleg Social; Càtedra d'Història i Memòria Democràtica; Càtedra del Sistema Públic Valencià de Serveis Socials; i la Càtedra Smart Ports) i tres aules (l'Aula d'Arqueologia Mediterrània; l'Aula Intur de Turisme i l'Aula Jazz Pharmaceuticals de Neurociències).

En total, el Pla de Mecenatge i Patrocini de l'UJI, depenent del Vicerectorat d'Innovació, Transferència i Divulgació Científica, ha aconseguit tindre actius 42 projectes dins del Programa de Càtedres i Aules d'Empresa, amb les quals la Universitat ha aconseguit captar un total de 1.190.456 EUR.

Aquesta fita ha estat possible gràcies a les entitats públiques i privades col·laboradores, les aportacions de les quals reverteixen tant en la comunitat universitària com en la societat de l'entorn, a través de beques, premis, jornades i conferències, resultats d'investigació, publicacions, etc.

Els avantatges de les càtedres i aules a l'UJI, tant per a la Universitat com per a les entitats col·laboradores, són molt patents.

D'una banda, constitueixen una oportunitat excepcional d'acostar la realitat universitària al món empresarial, mitjançant el finançament de projectes específics de diversa índole.

D'altra banda, les empreses o altres entitats col·laboradores poden exercir, de manera eficient, la seua responsabilitat social corporativa; col·laborar en la formació dels futurs graduats i postgraduats, o millorar la seua reputació col·laborant amb la universitat pública de Castelló.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana