Castelló: La 9a fira Pro Weekend reunirà 35 bandes emergents a Castelló entre el 18 i el 22 d'octubre


 
La Plana al Dia | Castelló | General | 25-08-2023
 

La novena edició de la fira de la música Pro Weekend s'establirà en diverses sales i locals culturals de Castelló de la Plana entre el dimecres 18 i el diumenge 22 d'octubre d'aquest 2023. El seu objectiu és donar a conèixer i potenciar les carreres de bandes considerades emergents o instal·lades en el circuit underground.

Una mescla entre concerts i showcases a càrrec de grups i solistes nacionals i internacions, més una programació professional perquè músics i persones interessades coneguen millor el funcionament de la indústria musical a través de professionals habituals en l'escena planetària.

En total, seran 35 bandes, procedents de 19 països, les que actuaran davant el públic en general i promotors amb la intenció d'agradar i establir vincles que els permeten fer salts cap avant en les seues respectives carreres.

A diferència d'un festival, la fira Pro Weekend és punt de trobada entre professionals dels diversos sectors que conflueixen en el món de la música: bandes, programadors, managers... Durant cinc dies coincidiran a Castelló i podran conèixer-se.

En tractar-se d'un esdeveniment a celebrar en la capital de la Plana s'estableix un apartat especial denominat Castelló Talent, amb l'objectiu de servir d'aparador a propostes musicals sorgides de les comarques castellonenques. Dins d'ell, actuaran set grups que han sigut triats prèvia escolta per professionals que acudiran al Pro Weekend, qui també han estudiat els dossiers de cadascun d'ells, així com els seus treballs en vídeo.

A més, quatre bandes de Castelló prendran part al Campus, on rebran classes teòriques i pràctiques sobre diverses temàtiques habituals en la indústria de la música. Aquesta part professional de la programació estarà oberta als qui hagen adquirit el corresponent abonament.

Els concerts i showcases sí estaran oberts al públic en general, distribuïts en els espais musicals i culturals Because, La Bohèmia, Terra, Nudo Beach i ECO Les Aules. Els abonaments que permetran assistir a totes les actuacions musicals ja estan a la venda a través de https://eventix.shop/gkk8x7dx.

Fins a l'1 de setembre podran adquirir-se al preu promocional de 20 euros.

A més, també està a la disposició dels interessats la passada professional, que per 25 euros (fins a aqueixa mateixa data) permet accedir a totes les activitats incloses en el 9è Pro Weekend: https://eventix.shop/tf7jqb2x. A partir del dia 2 augmentaran els preus. Els grups i professionals protagonistes compten amb el dret d'assistir a totes les activitats.

Els grups i solistes integrants del cartell musical són Amy Montgomery (Irlanda), Big Cream (Itàlia), Compact Disk Dummies (Bèlgica), Congratulations (UK), Dead Stark Talk (Alemanya/Dinamarca), Ezpalak (Euskadi), Genn (Malta), Kamikaze Helmets (Madrid), La Furia (Euskadi), Lala Hayden (Barcelona), Panic Shack (Gal·les), POM (Països Baixos), Señor No (Euskadi), Velvet Crush (els Estats Units), We Bless This Mess (Portugal/UK) i X IT (Països Baixos/Portugal).


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana