Castelló: La Universitat Jaume I equipa un laboratori docent especialitzat en robòtica intel·ligent


 
La Plana al Dia | Castelló | General | 03-11-2023
 

La Universitat Jaume I ha reforçat les seues infraestructures docents en l'àmbit de la robòtica intel·ligent amb un laboratori especialitzat que compta amb ordinadors d'última generació, braços robòtics col·laboratius, plataformes mòbils i un espai obert per a l'experimentació dels alumnes. Aquest equipament permet situar a l'Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals (ESTCE) a l'avantguarda de l'educació en robòtica.

Durant la visita al nou laboratori, la rectora de la UJI, Eva Alcón, ha destacat l'esforç per proporcionar als estudiants equipaments robòtics d'última generació que ofereixen una formació especialitzada i adaptada a les exigències del sector de la robòtica. Això representa un salt qualitatiu en les instal·lacions formatives de la universitat i millora la docència de diverses assignatures en diferents graus i màsters impartits a l'ESTCE.

El laboratori està estructurat en dues àrees: una de treball amb ordinadors i braços robòtics, i una altra d'espai obert de robòtica mòbil. A més, la transformació de l'anterior laboratori de robòtica ha permès ampliar l'oferta d'espais docents en l'ESTCE, amb la creació d'un laboratori docent d'informàtica que compta amb 30 llocs de treball.

La inversió destinada a l'equipament del laboratori robòtic ha sigut de 90.000 euros i ha comptat amb la col·laboració del Vicerectorat d'Infraestructures i Sostenibilitat i dels departaments d'Enginyeria i Ciència dels Computadors i de Llenguatges i Sistemes Informàtics.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana