Castelló: La UJI celebra el Dia del Llibre Valencià


 
La Plana al Dia | Castelló | General | 20-11-2023
 

La Universitat Jaume I ha celebrat la setena edició del Dia del Llibre Valencià, organitzat per la Biblioteca, amb l'Observatori Lingüístic de l'UJI, el Col·lectiu Universitat Jaume I per la Llengua i la Cultura (CULC) i l'Associació Cívica Tirant lo Blanc, amb la col·laboració del Voluntariat Lingüístic del Servei de Llengües.

La jornada s'ha iniciat amb un creuallibres a l'Àgora i la visita a les instal·lacions de la Biblioteca per a, a continuació, presentar les noves adquisicions de llibres valencians per part de la Biblioteca en el marc de la campanya «Tria llibres valencians i en valencià», amb la qual s'han adquirit obres per al temps d'oci proposades pels usuaris i usuàries. En total, s'han adquirit 83 obres (62 novel·les, 13 obres de literatura infantil i juvenil, quatre de poesia, i quatre còmics), de les quals s'han adquirit 18 obres publicades recentment per autors/es de la província de Castelló.

Les publicacions adquirides estan escrites en llengua valenciana o bé estan publicades per editorials valencianes en qualsevol llengua como ara Bromera, Media Vaca, Sargantana, Drassana i Editorial Neopatria. Pel que fa a les editorials de Castelló, s'han adquirit títols d'Edicions el Pont (Benassal), La Pajarita Roja (Castelló), Onada Edicions (Benicarló), Sar Alejandría (Castelló), Trencatimons (La Vall d'Uixó) i Unaria (Castelló). Concretament, d'aquestes noves adquisicions, el 81% són en valencià i el 19% en castellà.

En la presentació de les noves adquisicions també s'han exposat 10 títols en valencià editats pel Servei de Publicacions de la Universitat Jaume I.

El programa d'activitats s'ha completat amb la xerrada «Periodisme i poesia, professió i creació» per part de la periodista d'À Punt i poetessa Susanna Lliberós.

La Universitat Jaume I ha celebrado la séptima edición del Dia del Llibre Valencià, organizado por la Biblioteca, con el Observatorio Lingüístico de la UJI, el Col·lectiu Universitat Jaume I per la Llengua i la Cultura (CULC) y la Associació Cívica Tirant lo Blanc, con la colaboración del Voluntariado Lingüístico del Servicio de Lenguas.

La jornada se ha iniciado con un cruzalibros en el Ágora y la visita a las instalaciones de la Biblioteca para, a continuación, presentar las nuevas adquisiciones de libros valencianos por parte de la Biblioteca en el marco de la campaña «Tria llibres valencians i en valencià», con la que se han adquirido obras para el tiempo de ocio propuestas por los usuarios y usuarias. En total, se han adquirido 83 obras (62 novelas, 13 obras de literatura infantil y juvenil, cuatro de poesía, y cuatro cómics), de las cuales se han adquirido 18 obras publicadas recientemente por autores/as de la provincia de Castellón.

Las publicaciones adquiridas están escritas en lengua valenciana o bien están publicadas por editoriales valencianas en cualquier lengua como Bromera, Media Vaca, Sargantana, Drassana y Editorial Neopatria. En cuanto a las editoriales de Castellón, se han adquirido títulos de Edicions el Pont (Benassal), La Pajarita Roja (Castelló), Onada Edicions (Benicarló), Sar Alejandría (Castelló), Trencatimons (La Vall d'Uixó) y Unaria (Castelló). Concretamente, de estas nuevas adquisiciones, el 81% son en valenciano y el 19% en castellano.

En la presentación de las nuevas adquisiciones también se han expuesto 10 títulos en valenciano editados por el Servicio de Publicaciones de la Universitat Jaume I.

El programa de actividades se ha completado con la charla «Periodismo y poesía, profesión y creación» por parte de periodista de À Punt y poeta Susanna Lliberós.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana