Castelló: Aguilella critica al PSOE per pressupostos del Consell després d'anys de menyspreu a Castelló


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2023/11/217771_137580/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Castelló | General | 21-11-2023
Aguilella critica al PSOE per pressupostos del Consell després d'anys de menyspreu a Castelló

El secretari general del PP de Castelló i diputat autonòmic, Salvador Aguilella, ha respost a les afirmacions llançades des del partit socialista contra els pressupostos de la Generalitat Valenciana i el seu impacte a Castelló.

'El PSOE no està legitimat per criticar els pressupostos realistes del Consell després d'haver estat el responsable de vuit anys de menyspreu total i absolut a Castelló.'

'Els socialistes han de comprendre que no és el mateix pressupostar que executar. Ells es conformaven amb les promeses i maquetes uns dies abans de les eleccions i nosaltres apostem per desbloquejar i executar els projectes clau per a la capital i la província', ha assenyalat Aguilella.

'Les del govern de Mazón són uns comptes realistes en els quals no es fan promeses que no es compliran, al contrari de com ha succeït amb el PSOE', ha ratificat.

En les previsions econòmiques autonòmiques del 2024 s'inclouen 'el nou Hospital General de Castelló, la reactivació de la Ronda Oest, l'arribada del TRAM fins a les platges i l'aposta per l'educació'.

Respecte al nou Hospital General de Castelló, Aguilella ha argumentat que 'el nou executiu autonòmic ja està en marxa per a donar els primers passos de què, esperem en un curt termini de temps, serà un centre referent, que és el que es mereixen els castellonencs'.

En el capítol d'Infraestructures, es desbloqueja el projecte de la Ronda Oest amb 75.000 euros per als primers tràmits als quals, en el 2025, s'afegiran 12 milions d'euros, la mateixa quantitat en el 2026 i 4,5 milions d'euros en el 2027. Sumant les quatre anualitats, l'import total ascendeix a 28,575 milions d'euros'.

També s'inclouen mesures de mobilitat sostenible, com l'ampliació de la línia 1 del TRAM i la reserva de fons per a l'estudi del bulevard de la Plana i l'itinerari ciclopeatonal Camí Caminàs.

A més, es destinaran 50.000 euros per l'estudi de Planejament de l'Extensió del Parc Litoral.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana