Castelló: La Universitat Jaume I i Quatre-huitanta impulsen la formació dual de l'estudiantat del Màster Universitari en Sistemes Intel·ligents


 
La Plana al Dia | Castelló | General | 27-11-2023
 

La Universitat Jaume I i l'empresa tecnològica Solucions Cuatroochenta S.A. han signat un acord de col·laboració per oferir formació en règim dual en el pla d'estudis del Màster Universitari en Sistemes Intel·ligents. La rectora de la UJI, Eva Alcón, i el CIO i soci fundador de l'entitat, Sergio Aguado, han estat els encarregats de signar l'acord, junt amb la vicerectora d'Estudis i Formació Permanent, Isabel García Izquierdo, i la vicerectora adjunta d'aquest Vicerectorat, María José Aramburu.

Cal destacar que, gràcies a aquest acord, la UJI es converteix en la primera universitat de la Comunitat Valenciana en oferir formació dual en estudis oficials de màster.

Amb aquesta col·laboració, la UJI pretén impulsar la formació integral de l'estudiantat a través de la seva incorporació en una empresa des de l'inici dels estudis de màster, on aplicarà els coneixements adquirits i desenvoluparà competències tècniques, metodològiques, personals i participatives. D'aquesta manera, obtindrà una experiència pràctica que facilitarà la seva inserció en el mercat laboral i millorarà la seva empleabilitat.

L'estudiantat del Màster Universitari en Sistemes Intel·ligents que opte per la formació dual conèixerà els requisits reals als quals les empreses s'enfronten actualment i adquirirà les competències necessàries per al desenvolupament de la seva activitat professional, a través d'experts de l'empresa Cuatroochenta, que potenciaran l'aprenentatge de les últimes tecnologies aplicades en l'àmbit de comunicacions i ciberseguretat.

Així, aquest tipus de formació constitueix una eina efectiva per acostar la docència universitària a la realitat professional, ja que l'empresa es converteix en part integrant de la formació, en un procés integrat i impartit de manera conjunta i coordinada per professorat universitari i professionals del sector.

En aquest sentit, el vincle de la Universitat amb el sector productiu mitjançant aquest tipus de col·laboració també contribueix a ajustar el disseny dels plans d'estudis a les necessitats concretes de l'àmbit. A més, la incorporació de la formació dual a l'oferta de màster de la UJI suposa un valor afegit amb el qual es reforça la formació pràctica en aquest tipus de programes.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana