Castelló: La Subdelegada del Govern destaca el paper de la Guàrdia Civil i Policia Nacional a la vigilància del camp


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2023/11/218240_137878/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2023/11/218240_137878/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2023/11/218240_137878/3_M1.jpg
La Plana al Dia | Castelló | General | 27-11-2023
La Subdelegada del Govern destaca el paper de la Guàrdia Civil i Policia Nacional a la vigilància del camp

La Subdelegada del Govern destaca la tasca de la Guàrdia Civil i Policia Nacional davant les organitzacions agràries.

Soledad Ten Bachero, acompanyada pel Coronel Cap de la Comandància de la Guàrdia Civil de Castelló, Angel Gil Redondo, de la cap de Seguretat Ciutadana de la Policia Nacional de la Comissaria de Castelló Rosario Pérez i el cap de la comissaria de la Policia Nacional de Vila-real, Pedro Ortiz s'ha reunit aquesta tarda amb diferents associacions agràries de la província.

A més, els representants de la Guàrdia Civil i Policia Nacional han donat als professionals del sector agrari una sèrie de recomanacions de seguretat, per a prevenir la comissió de possibles delictes que puguen afectar la producció.

La subdelegada del Govern ha volgut destacar 'la gran tasca que realitza la Guàrdia Civil i Policia Nacional tant en prevenció com en aclariment de robatoris en el sector agrícola gràcies, principalment, al treball que realitzen els equips ROCA de la Guàrdia Civil'.

En el marc del 'Pla contra les sustraccions en explotacions agrícoles i ramaderes', des de l'any 2011, la Guàrdia Civil treballa activament tot l'any per a donar una resposta als delictes que es cometent al camp.

La confiança establida pels equips ROCA amb els professionals d'ambdós sectors, en gran part gràcies al contacte directe que tenen amb ells, ha aconseguit que la delinqüència disminueixi notablement.

A més d'aquestes reunions, per a dur a terme la seua tasca preventiva, la Guàrdia Civil realitza diàriament vigilàncies en les conreus, naus i espais de comercialització, inspeccions de les partides de producte i, quan es registra una denúncia, realitzen la investigació per a la localització dels autors i la recuperació de la major quantitat possible del producte sostret.

Cada temporada, la preocupació dels agricultors recau sobre alguna de les espècies, en funció dels factors que afecten aqueix producte. En aquesta ocasió, la percepció dels agricultors és que la major vulnerabilitat recau sobre l'oliva, a causa que la disminució en la collita ha augmentat considerablement el preu del producte.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana