Castelló: La Universitat Jaume I concedeix les beques Enclau-Rural a 27 Treballs Final de Grau vinculats a la ruralitat


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2023/12/218657_138116/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2023/12/218657_138116/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2023/12/218657_138116/3_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2023/12/218657_138116/4_M1.jpg
La Plana al Dia | Castelló | General | 02-12-2023
La Universitat Jaume I concedeix les beques Enclau-Rural a 27 Treballs Final de Grau vinculats a la ruralitat

Turisme, energies renovables, educació, viticultura o pedra en sec. Són una part de les temàtiques que inclouen els 27 Treballs Final de Grau (TFG) que han sigut seleccionats per a rebre les beques Enclau-Rural que atorga la Universitat Jaume I als estudis i investigacions relacionades amb la ruralitat.

L'objectiu de la convocatòria, segons els responsables del projecte, és fomentar la relació de l'alumnat amb el medi rural, a més de fer més dinàmica la relació entre el món acadèmic i els municipis rurals. Aquesta és la segona edició d'una iniciativa que està impulsada pel Vicerectorat de Cultura, Llengües i Societat de l'UJI amb la col·laboració de la Mancomunitat del Alto Palancia, del Grup d'Acció Local Maestrat-Plana Alta, del Grup d'Acció Local Altmaesports i del Grup d'Acció Local Palancia-Mijares.

En total, ha sigut més de 50 municipis de les comarques de l'Alt Maestrat, dels Ports, de la Plana Alta, de l'Alt Millars, del Baix Maestrat i de l'Alt Palància els protagonistes dels projectes d'investigació que els alumnes de l'UJI han treballat amb l'objectiu de consolidar la població i estimular el desenvolupament rural.

Els treballs becats, amb 300 euros cadascun, recullen aspectes i temàtiques vinculades a sectors estratègics per a dinamitzar, tant socioculturalment com econòmicament, els municipis del medi rural de les comarques de Castelló.

L'acte de presentació dels treballs ha sigut a la sala de graus Germà Colón de la Facultat de Ciències Humanes i Socials i ha comptat amb la presència dels representants de les entitats finançadores i els coordinadors del programa Enclau-Rural de l'UJI.

La vicerectora de Cultura, Llengües i Societat de la UJI, Carmen Lázaro, ha destacat que enguany com a novetat «la universitat reforçarà el retorn del coneixement sorgit dels treballs realitzats pels alumnes i organitzarà una roda de presentacions pel territori», al mateix temps que ha agraït el recolzament de les entitats participants.

Per la seua banda, el director de l'Aula de la Nova Ruralitat de l'UJI, Xavier Ginés, ha destacat que el paper de l'UJI és reconegut per tot l'Estat per la seua relació amb el medi rural i ha explicat que «iniciatives com aquesta ajuden a reduir la distància entre el món acadèmic i la ruralitat i a l'inrevés, i també a deixar d'associar el medi rural amb la decadència i projectar-lo com una oportunitat». Ginés ha assegurat que dins de la resiliència.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana