Castelló: Grup de Treball sobre Discapacitat de la Fundació Isonomia commemora el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat


 
La Plana al Dia | Castelló | General | 03-12-2023
 

El Grup de Treball sobre Discapacitat de la Fundació Isonomia, entitat lligada a la Universitat Jaume I de Castelló de la Plana, commemora el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, com ve fent cada 3 de desembre, reivindicant amb un manifest el compliment de la Convenció Internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat i la inclusió dels seus mandats en tota la legislació, tant estatal com autonòmica.

Perquè l'exercici dels drets de les dones i homes amb diversitat funcional no és real ni efectiu, com els succeeix a tots els col·lectius més vulnerables de la societat i cal estar sempre alerta. Sobretot quan la inestabilitat política mundial, causada sobretot pels conflictes bèl·lics, afecta l'economia global i, com és habitual des dels principis dels temps

El Grup de Treball sobre Discapacitat de la Fundació Isonomia, durant l'any 2023, ha continuat editant presentacions audiovisuals sobre temàtiques que afecten les persones amb diversitat funcional.

Al gener es va tractar l'Estratègia europea sobre els drets de les persones amb discapacitat 2021-2030 i es va comptar amb la intervenció de membres de l'Associació Viva (Vida Independent en Habitatges Assistits), els quals van explicar el projecte de vida independent pel qual aposten des de l'associació, d'acord amb la mencionada Estratègia europea.

«Dones referents amb diversitat funcional en les STEM», un audiovisual dedicat a visibilitzar dones referents amb diversitat funcional vinculades amb les àrees STEM (Ciència, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques), va servir per commemorar el 8 de Març, Dia Internacional de les Dones.

El tercer audiovisual d'aquest any va ser «Unitat de Diversitat i Discapacitat Universitat Jaume I», en el qual es presenta la mencionada Unitat que té com a missió desenvolupar el Pla d'Inclusió per a Persones amb Discapacitat en la Universitat Jaume I (UJI).

Al setembre es va editar la presentació audiovisual titulada «Persones amb diversitat funcional visual. Reflexions», que gira al voltant de tres experiències de persones amb diversitat funcional visual des de tres àmbits diferents: l'ocupació, la sanitat i la comunicació.

I «Dones sordes, maternitat i lactància: estudi 2023-2025» ha sigut l'últim audiovisual d'aquest any.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana