Castelló: Cambra d'Espanya llança nova convocatòria d'ajuts per reforçar la internacionalització de les pimes


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2024/2/222486_140632/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2024/2/222486_140632/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Castelló | General | 07-02-2024
Cambra d'Espanya llança nova convocatòria d'ajuts per reforçar la internacionalització de les pimes

La Càmera de Comerç d'Espanya ha obert una nova convocatòria d'ajudes dirigides a pimes exportadores que vulguen consolidar i reforçar la seua presència internacional a través del programa Mentoring i Suport a la Internacionalització. Les empreses interessades podran sol·licitar les ajudes fins al pròxim 31 de març.

El programa, posat en marxa per la Càmera d'Espanya, com a col·laboradora de la Secretaria d'Estat de Comerç i finançat pels Fons Next Generation a través del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, pretén impulsar l'expansió i consolidació de pimes exportadores, així com facilitar-los l'obertura de nous mercats o millorar el posicionament en els seus mercats estrangers habituals.

El programa ofereix a les empreses dues línies d'ajuda: Mentoring Internacional, a través de la qual poden obtindre fins a 27.000 euros, i Certificació, que ofereix un màxim de 20.000 euros.

Com recorda José Luis Bonet, president de Càmera d'Espanya, "des de l'any 2008, l'exportació espanyola en relació amb el PIB pràcticament s'ha duplicat, passant del 24% al 45%. Darrere de les grans xifres, podem observar una major participació de les pimes en el procés d'internacionalització, encara que encara hi ha molt camí per recórrer tant a nivell quantitatiu com qualitatiu. Les Càmeres de Comerç i les administracions, hem d'acompanyar a les pimes en la seua entrada a nous mercats i sectors d'oportunitat, i també incorporar a la seua estratègia internacional nous factors de competitivitat, com són la qualitat, la innovació, la marca, la formació, la digitalització i el compliment d'estàndards de sostenibilitat i responsabilitat social exigents.

La línia d'ajudes de Mentoring Internacional busca, entre altres objectius, promoure la col·laboració entre grans empreses i pimes, a través de la figura del mentor internacional. Els mentors són perfils directius de grans empreses amb activitat exterior, que acompanyen a la pime en la redefinició de la seua estratègia internacional i l'elaboració d'un Pla d'Acció.

Al arribar a la segona fase, les pimes podran rebre una ajuda de 27.000 euros, sobre un pressupost màxim eligible de 33.750, per a executar actuacions del Pla d'Acció Internacional definit amb el mentor en cinc possibles àmbits: Capacitació directiva o formació especialitzada dels departaments implicats en la internacionalització, Consultoria especialitzada per al desenvolupament del pla d'acció, Promoció internacional que abasta les despeses de promoció, difusió i publicitat en els mercats objecte del pla d'acció, Implantació comercial.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana