Castelló: Entitats de finançament públic ofereixen oportunitats a startups a CEEI Castelló


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2024/2/222763_140810/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2024/2/222763_140810/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Castelló | General | 12-02-2024
Entitats de finançament públic ofereixen oportunitats a startups a CEEI Castelló

El Centre Europeu d'Empreses i Innovació de Castelló (CEEI Castelló) ha permès que les principals entitats que ofereixen finançament pública a emprenedors i startups de la província obriren noves oportunitats de creixement o expansió.

Més de 80 emprenedors han participat en una jornada organitzada per CEEI Castelló en la qual s'han presentat les oportunitats de finançament i els mecanismes adequats per a tindre èxit en els primers passos d'aquestes empreses emergents.

Experts d'entitats com IVF, CDTI, ENISA i Ivace+i han proporcionat claus perquè els emprenedors i startups de la regió puguen dur a terme o reforçar els seus projectes amb major garantia d'èxit.

El programa 'Línies de finançament pública per a emprenedors, startups i pimes' forma part de Focus Pyme i Emprenedoria, i té el propòsit d'oferir informació actualitzada sobre les oportunitats de finançament disponibles per a impulsar el creixement de projectes empresarials emergents en la província.

A més de la jornada informativa, CEEI Castelló també ha brindat consultes personalitzades a emprenedors i startups interessats en avaluar les opcions de finançament disponibles per als seus projectes o empreses.

Rafael Escamilla, director de Relacions Externes del Ivace+i, va destacar que l'activitat innovadora a Castelló està en ple desenvolupament, evidenciat per la gran quantitat d'iniciatives emprenedores que estan buscant suport en CEEI Castelló i altres entitats de l'ecosistema d'innovació i emprenedoria.

Inmaculada Bea, de l'IVF, va explicar que aquesta entitat compta amb productes financers dirigits al sector de l'emprenedoria i la innovació, que solen trobar dificultats per a accedir a finançament tradicional a causa de la falta d'experiència. L'IVF ha realitzat més de 150 operacions de préstecs participatius i préstecs subordinats, invertint més de 25 milions d'euros en el sector.

L'IVF també ha apostat per instruments de capital risc i ha invertit en vuit fons que al seu torn inverteixen en empreses emprenedores valencianes.

Actualment, l'IVF està desenvolupant nous instruments financers en el marc del programa FEDER 2021-2027.

En resum, la jornada organitzada per CEEI Castelló ha brindat a emprenedors i startups de la província l'oportunitat de conèixer les diferents opcions de finançament pública i rebre assessorament per a impulsar els seus projectes amb major èxit.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana