Castelló: La FEMP premia a l'empresa castellonenca Desia per un innovador projecte que uneix turisme i comerç en municipis de l'interior


 
La Plana al Dia | Castelló | General | 23-02-2024
 

L'empresa castellonenca Desenvolupaments Intel·ligents Aplicats (Desia) ha rebut el guardó a la idea tecnològica per a la transformació digital del comerç en àrees rurals del VI Concurs d'Idees Tecnològiques, promogut per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP).

El projecte "IA-Tur Poble Viu" proposat per Desia tindria com a objectiu reactivar l'economia i donar suport a l'emprenedoria local, en zones despoblades de la província de Castelló, amb l'ajuda de la intel·ligència artificial per atreure als turistes a través de la promoció del patrimoni cultural.

La directora del Departament Jurídic de Desia, Cata Tutunea, ha acudit a l'acte de lliurament de premis a Madrid i durant la seua intervenció ha posat de relleu que aquest projecte pretendria "visibilitzar els xicotets comerços en les ciutats per a reactivar econòmicament les regions amb menys de 5.000 habitants de la província".

La idea consisteix en la integració i implantació d'un avatar 3D i continguts audiovisuals (fotografies, vídeos 360º, amb dron i visites virtuals) en un tòtem interactiu perquè els turistes i residents preguntin sobre la història, origen i gastronomia dels negocis de la província. Els interessats podrien geoposicionar-se a través d'un mapa interactiu on veurien els municipis i punts d'interés que s'hagen inclòs.

El tòtem interactiu suposaria l'aparador dels xicotets comerços que ho permeteren i facilitaria als usuaris, a través d'un codi QR, el contacte dels comerciants per a la compra directa de productes.

Cata Tutunea, en la seua presentació, ha explicat que cada un dels negocis també comptaria amb aquest codi QR amb els continguts audiovisuals gravats perquè els interessats "també puguen connectar amb la història d'estos comerços".


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana