Castelló: Castellón despierta al ritmo de Tro de Bac con más de 13.000 artificios


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2024/3/224197_141829/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2024/3/224197_141829/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Castelló | General | 08-03-2024
Castellón despierta al ritmo de Tro de Bac con más de 13.000 artificios

Al voltant de 150 persones de Dimonis de la Plana, la Colla Xaloc i la Gaiata 7 Cor de la Ciutat han disparat la `II Desperta amb Tro de Bac' als carrers del centre de Castelló.

Després de la `Desperta', el Patronat de Turisme ha oferit als participants un esmorzar de ximos i pilotas de frare a la carpa de la Gaiata 7, situada a la plaça Cardona Vives.

8 de març de 2024.- Els Dimonis de la Plana, la Colla Xaloc i la Gaiata 7 Cor de la Ciutat han disparat, en col·laboració amb l'Ajuntament de Castelló, la `II Desperta amb Tro de Bac'. Com a novetat, en aquesta edició s'ha comptat amb la presència de la regidora de Festes, Noelia Selma; la Reina de les festes, Lourdes Climent i algunes dames de la seua Cort d'Honor.

El recorregut d'enguany ha començat a la plaça de la Independència (La Farola), ha discurregut per el carrer Zaragoza, la plaça Tetuan, l'Avinguda Rei Don Jaume i el Carrer Colom per a acabar a la plaça Major. Cal destacar que les tres entitats encarregades estan catalogades com a Grup Consumidor Reconegut com a Expert (GCRE) i compten amb un permís especial del Ministeri de Transició Ecològica per poder llançar aquest artifici pirotècnic. En aquest sentit, també cal recordar que l'ús del 'Tro de Bac' està molt restringit i per poder utilitzar-lo es requereix aquest permís especial.

S'han llançat un total de 13.000 artificis i han participat 150 persones, totes elles possessores del certificat GCRE. Després de la `Desperta', el Patronat de Turisme ha oferit als participants un esmorzar de ximos i pilotas de frare a la carpa de la Gaiata 7, situada a la plaça Cardona Vives.

En paraules de Noelia Selma 'el 'Tro de Bac' ha tornat a sonar a la 'Desperta' de Castelló per segon any consecutiu i per primera vegada ha comptat amb el suport de l'Ajuntament. En l'esforç per tornar les nostres festes al lloc que es mereixen, volem recuperar aquest tradicional artifici conscient que forma part de la nostra història pirotècnica'.

La regidora de Turisme, Arantxa Miralles, ha subratllat la importància de conservar les nostres costums per salvaguardar la nostra identitat cultural i potenciar l'atractiu turístic de Castelló. També ha afirmat que 'promoure espectacles d'aquest tipus és essencial per consolidar les nostres festes fundacionals com a referents'.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana