Castelló: La companyia de teatre castellonenca Visitants participarà en la Fira d'Artistes Carrerers de Leioa


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2024/5/227670_144368/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2024/5/227670_144368/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Castelló | General | 16-05-2024
La companyia de teatre castellonenca Visitants participarà en la Fira d'Artistes Carrerers de Leioa

La companyia castellonenca Visitants portarà la història del teatre de carrer valencià a la Fira d'Artistes Carrerers de Leioa (Biscaia). La cita acollirà la projecció, per primera vegada fora de la Comunitat Valenciana, del documental 'A peu de carrer'. Un film que mostra l'evolució que han experimentat les arts escèniques de carrer des de finals de la dècada dels anys 70 fins a l'actualitat.

Visitants, una de les companyies pioneres en la promoció del teatre de carrer i les arts escèniques a la província de Castelló, participarà en la XXIV edició de Umore Azoka, la Fira d'Artistes Carrerers de Leioa (Biscaia). La cita reunirà als representants de més de 40 companyies nacionals i internacionals de disciplines com la dansa, el teatre, el circ, titelles, música, clown, arts visuals o màgia, entre d'altres, amb la finalitat de mostrar els seus respectius treballs i intercanviar experiències creatives.

'Per a nosaltres suposa un verdader orgull poder portar a aquest fòrum, que s'ha consolidat com una cita de referència per a les arts de carrer, tant a nivell estatal com internacional, una mostra del que va suposar per a les nostres comarques el sorgiment i evolució d'aquestes formes d'expressió artística', ha explicat Tomàs Ibáñez, productor executiu del documental i director artístic de Visitants.

En aquest sentit, també ha remarcat la 'importància' de 'visibilitzar com durant l'últim mig segle les arts escèniques també han influït en el desenvolupament tant a nivell cultural com creatiu i social del territori i, tot i això, són una de les especialitats més fràgils i menys referenciades de l'escena'.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana