Castelló: Carrasco eleva a la FEMP la necesidad de apostar por la FP Dual que garantice la empleabilidad de los jovenes


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2024/6/229492_145629/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Castelló | General | 18-06-2024
Carrasco eleva a la FEMP la necesidad de apostar por la FP Dual que garantice la empleabilidad de los jovenes

La alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco, ha presidit aquest matí la Comissió d'Educació de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, a Madrid, on ha destacat la importància d'implantar un Pla de Salut Mental en les escoles 'per prevenir problemes com la depressió, l'ansietat, l'addicció o els trastorns de l'alimentació que afecten cada vegada més a les edats més primerenques'.

Carrasco aposta per garantir l'educació gratuïta de 0 a 3 anys en tot el territori nacional. 'És una mesura que s'implantarà per primera vegada a la Comunitat Valenciana gràcies al compromís i la sensibilitat del president Carlos Mazon. Apostem per l'ampliació de la gratuïtat perquè les famílies puguen conciliar i per garantir la igualtat en aquests aspectes educatius de totes i cadascuna de les famílies espanyoles'.

La alcaldessa de la ciutat, Begoña Carrasco, ha liderat avui la primera reunió com a presidenta de la comissió d'Educació, Formació Professional i Universitat de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies. Així, la primera edil ha estrenat el seu càrrec dins de l'entitat que aglutina Ajuntaments, Diputacions i Consells Insulars de tota Espanya. Una trobada que ha tingut lloc a la seu de la FEMP a Madrid.

En la sessió d'aquest dimarts, Carrasco ha destacat la importància d'apostar per la FP Dual, 'per fomentar l'ocupabilitat dels joves a través de programes que cobreixin les necessitats actuals de les empreses. Des de les administracions hem de destinar més recursos a reforçar la col·laboració públic-privada, com estem fent a l'Ajuntament de Castelló, perquè la formació s'ajusti a aquestes necessitats, tal com ens han transmès els sectors productius castellonencs'.

Carrasco també ha destacat la importància d'implantar un Pla de Salut Mental en les escoles que comence pels més menuts. 'Les malalties mentals han estat molt oblidades i des de la pandèmia s'han incrementat els casos, per la qual cosa és necessari abordar des d'una perspectiva nacional aquesta problemàtica social'.

Així s'ha referit a un Pla de Salut Mental per a combatre l'augment de malalties, a través d'un espai d'atenció i assessorament que done garantia del benestar emocional, psicològic i social en totes les etapes de la vida perquè les famílies tinguen cobertes totes les seues necessitats.

En aquest punt, ha explicat que 'des del govern municipal de Castelló estem impulsant diferents campanyes per prevenir problemes com la depressió, l'ansietat, l'addicció o els trastorns de l'alimentació que estan a l'ordre del dia. Sabem que afecten cada vegada més a edats molt primerenques. Des dels Ajuntaments hem de posar les eines necessàries per a tallar aquestes problemàtiques que afecten sobretot als més joves'.

D'altra banda, Carrasco ha apostat per garantir l'educació gratuïta de 0 a 3 anys en tot el territori nacional. 'És una mesura que s'implantarà per primera vegada a la Comunitat Valenciana gràcies al compromís i la sensibilitat del president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazon. Apostem per l'ampliació de la gratuïtat perquè les famílies puguen conciliar i per garantir la igualtat en aquests aspectes educatius de totes i cadascuna de les famílies espanyoles'.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana