Castelló: Albiol (EU): ?El primer que farem a Les Corts aquesta nova legislatura serà demanar l?obertura del Centre Gran Via?


 
La Plana al Dia | Castelló | Servicios Sociales | 01-06-2011
 

La diputada autonòmica d'EUPV, Marina Albiol, a més reclama que la gestió siga pública i critica la decisió de la Conselleria de Benestar Social ?de regalar la infraestructura a una empresa privada?.
Albiol afirma que la primera iniciativa parlamentària que farà en les Corts Valencianes serà interpel?lar al titular de la Conselleria de Benestar Social sobre el Centre de dependents de la Gran Via. ?Considerem aquesta problemàtica com de màxima prioritat, el col?lectiu de dependents porta massa temps sent menyspreat pel Partit Popular?, assegura la representant d'esquerres a les Corts, ?exigirem al Consell que complisca els seus compromisos i òbriga d'una vegada per totes les seues portes?.
La diputada ressalta que ja han passat quasi dos anys des que van finalitzar les obres del centre, ?és absolutament impresentable que a dia d'avui el Consell siga incapaç de donar una data per a la seua obertura?, i afegeix, ?la Consellera de Benestar Social, Such, porta mesos donant excusa darrere excusa, però cap raó plausible, considerem que és una falta de respecte absoluta a les nombroses famílies que estan esperant, i que estan sent enganyades sense cap tipus d'escrúpol per aquest consell?.
Albiol afirma que l'aplicació de la Llei de Dependència mai ha sigut una prioritat per al Partit Popular, ?no tenen cap presa en dotar el centre de la Gran Via perquè estan en altres coses, no ens enganyen amb l'excusa de la crisi, aquest projecte és del 2002, molt abans de la crisi, el que estem veient, és simplement l'absència de compromís d'un govern amb els dependents i discapacitats de la província de Castelló?.
La diputada finalitza reclamant que la gestió d'aquest centre siga pública, amb personal qualificat, i que es compte amb la col?laboració de l'Associació de Familiars d'Alzheimer, experta en la matèria. ?Pel que sabem el Partit Popular vol privatitzar-la, i regalar aquesta infraestructura pagada amb els diners de tots els castellonencs i castellonenques perquè facen negoci?, i recorda, ?aquesta no és la millor manera de garantir un bon servei?.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana