Castelló: Tota la Magdalena al mòbil


 
La Plana al Dia | Castelló | Fiestas | 10-03-2012
 

L'Ajuntament de Castelló ha posat aquesta setmana a la disposició de tots els ciutadans l'aplicació mòbil gratuïta Magdalena 2012, a través de la qual es pot consultar la programació oficial de la Junta de Festes i els actes més destacats de Gaiates, Colles i altres col·lectius. Desenvolupada per la firma de l?espaitec de l?UJI Cuatroochenta, l'aplicació ja està disponible en Apple Store para mòbils iPhone, en Google Play per a sistema Android i també pot ser consultada a través de qualsevol dispositiu amb connexió a través d'una web especialment adaptada.

L'agenda d'actes de les festes fundacionals de Castelló està vinculada a un complet mapa amb els punts d'interès perquè es puguin consultar d'una forma pràctica i dinàmica actuacions musicals, cercaviles, espectacles pirotècnics, actes tradicionals, activitats per a nens? programats per la Junta de Festes, gaiates i colles entre el divendres 9 i el diumenge 18 de març de 2012.

Amb l'aplicació Magdalena 2012 es pot consultar l'agenda per franges horàries, dies i personalitzar-la amb actes favorits, per categories o individualment, inclosa informació ampliada de cadascun d'ells. També es poden localitzar en el mapa tots els punts d'interès, com gaiates, principals colles o mesons, i saber on se celebren tots els actes de l'agenda, així com els que estan més prop de l'usuari a cada moment. A més, l'aplicació disposa de rutes senyalitzades per la Romeria dels Canyes (amb kilometraje), el Pregó i les principals cavalcades que es realitzen durant la setmana de Magdalena.

Com a novetat per a aquesta edició, en la qual l'Ajuntament i la Junta de Festes han confiat en Cuatroochenta per desenvolupar el projecte per segon any consecutiu, l'aplicació permetrà consultar el mapa de localització de tots els punts d'interès sense connexió a internet, la qual cosa ofereix als usuaris més possibilitats d'informar-se des de qualsevol lloc i circumstància.

A més, Cuatroochenta també ha desenvolupat una web específica per al programa de festes (http://magdalenaentumovil.castello.es), dissenyada perquè pugui ser consultada des de qualsevol tipus de telèfon mòbil amb connexió a internet. Com a complement, la pàgina de la Junta de Festes en Facebook, Fira i Festes de la Magdalena, està difonent les aplicacions i la web per a mòbils entre els seus seguidors.

Cuatroochenta és una jove empresa del Parc Cienfífic, Tecnològic i Empresarial de la Universitat Jaume I, Espaitec, especialitzada en el desenvolupament integral d'aplicacions per smartphones i tablets i en programació avançada a mesura per millorar processos de treball. Entre uns altres, ha desenvolupat un visor web d'imatges mèdiques per al sector sanitari amb la tecnologia dels mapes on line o una aplicació mòbil per iPad de gestió comercial (CRM) per a la quarta farmacèutica d'Espanya, que ja ha estat implantada a la seva xarxa de visitadors de Colòmbia. A més, la signatura castellonenca ha engegat aplicacions mòbils personalitzades per al sector turístic, portuari, corporatives i per a mitjans de comunicació.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana