Castelló: L?UJI celebra la Setmana de l'Any Internacional de l'Energia Sostenible


 
La Plana al Dia | Castelló | Agricultura y Medio Ambiente | 01-05-2012
 

La Facultat de Ciències Humanes i Socials de la Universitat Jaume I, a través del Pla Estratègic, celebra per primera vegada, els dies 2 i 3 de maig de 2012, Setmana de l'Any Internacional de l'Energia Sostenible per totes i tots a la sala de graus de la facultat.

Les conferències programades tenen com a objectiu reflexionar sobre l'energia des de diversos punts de vista i informar de les conseqüències socials per als habitants del planeta, els aspectes ètics de l'ús actual de les diverses energies, les possibilitats reals d'anar cap a un model energètic sostenible, entre altres continguts. Es tracta d'una iniciativa per poder tractar, de forma transversal, els diversos temes que, cada any, són proposats per organismes internacionals.

Dimecres 2 de maig, a les 19 hores, tindrà lloc la primera conferència ?Quina energia per a quina societat? de la mà de Carlos del Cañizo Nadal, de l?Institut d'Energia Solar de la Universitat Politècnica de Madrid. Dijous 3 de maig, a les 12 hores, es realitzarà la taula rodona ?la construcció d'un món energèticament sostenible per totes i tots? amb la participació d'Elsa González, del departament de Filosofia i Sociologia de l?UJI; Teresa Gallego, del departament d'Enginyeria Mecànica i Construcció, i Ramón Pardo, del departament de Ciències de la Comunicació. Aquest mateix dia, a les 19 hores, la conferencia ?Conseqüències humanes i socials de l'actual situació energètica? de Llorenç Serrano, Secretari Confederal de Medi Ambient de CCOO, conclourà les jornades.

Aquesta acció de l?UJI està emmarcada en la proclamació de l'any 2012 en l'Assemblea General de les Nacions Unides com l'Any Internacional de l'Energia Sostenible per a tots. La seva finalitat és potenciar la presa de consciència sobre la importància d'incrementar l'accés sostenible a l'energia, l'eficiència energètica i l'energia renovable en l'àmbit local, nacional, regional i internacional.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana