Castelló: Oltra: 'La modificació de la Llei de Dependència que farà el PP és una retallada més dels drets socials'


 
La Plana al Dia | Castelló | Servicios Sociales | 27-08-2012
 

Compromís ha presentant una iniciativa parlamentària per fer recapacitar al govern e Rajoy al voltant de la reforma de la llei de la dependència. Segons les dades amb les què treballa el grup, la modificació de la llei de la dependència agreuja la precarietat en la que viuen molts valencians i valencianes, ja que la retallada al nostre territori suposa una baixada de 51 milions d'euros en ajudes als cuidadors i als dependents del País Valencià. Així ho assenyala l'Observatori Estatal de Dependència en el seu informe "Impacte econòmic de la reforma de la Llei de Dependència", però a més, la supressió de les cotitzacions de la Seguretat Social dels cuidadors i cuidadores, afegeix una disminució de 15 milions d'euros a tots els valencians.

Per a la diputada Mònica Oltra, "la modificació de la Llei de Dependència és eminentment una retallada en el pressupost i, per tant, una retallada en prestacions i drets socials. Per què li diuen modificació quan en realitat volen dir retallada?" ha denunciat hui a València l'encarregada de temes de Salut i Benestar Social de Compromís al parlament valencià.

Per això, el document presentat per Compromís insta al govern de Fabra a no aplicar eixes retallades encobertes i demanen al Consell que garantisca l'equilibri social en l'actual context de crisi mantenint les inversions en drets i prestacions socials.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana