Comunitat Valenciana: El cicle de música ‘A la llum de la lluna’ s’inicia aquest divendres amb el cantant Xoel López


 
La Plana al Dia | Comunitat Valenciana | Cultura | 02-05-2023
 

El cicle ‘A la llum de la lluna’ s’inicia aquest divendres, 5 de maig, com a suport a la dinamització de la música en directe que organitza la Direcció General de Cultura i Patrimoni. Xoel López serà l’encarregat d’inaugurar aquesta cita cultural a l’antic claustre del monestir de Sant Miquel dels Reis, espai històric que acollirà actuacions cada divendres de maig i el primer de juny.

El músic gallec, un dels artistes més solvents i representatius de l’escena independent iberoamericana, desplegarà a València la seua inconfusible fusió musical de ‘pop-rock’ alternatiu i folk clàssic. Amb un arsenal de més d’una desena de discos amb la seua autoria, els concerts que fa són una vibrant mixtura d’elements que no deixa ningú indiferent.

Després de més de 20 anys de trajectòria, la música de Xoel López es defineix per la genuïnitat dels seus paisatges. Cada àlbum publicat és un exercici de llibertat creativa i, alhora, un capítol quasi biogràfic. La seua discografia plasma el seu periple vital de viatges, descobriments, trobades, nostàlgies i influències musicals. Des del jove que cantava en anglés en l’Elephant Band de la Corunya, passant per la ja mítica Deluxe, fins a ser reconegut com a millor artista nacional en els Premis de la Música Independent de 2013 cantant amb el seu propi nom per primera vegada amb ‘Atlántico’.

Les actuacions d’‘A la llum de la lluna’ tindran lloc a les 22.00 hores. A més de Xoel López, en el cicle actuaran Sandra Monfort i La María (12 de maig); Víctor Manuel (19 de maig); Quique González (26 de maig), i Mastodonte (2 de juny).

Com en edicions anteriors, el cartell anunciador d’enguany ha sigut dissenyat per l’il·lustrador Paco Roca, premi nacional de còmic i reconegut recentment amb el premi al mèrit cultural ciutat de València.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana