Comunitat Valenciana: Setembre 'trepitja els talons' a les xifres d'ocupació hotelera d'agost a la Comunitat Valenciana


 
La Plana al Dia | Comunitat Valenciana | General | 03-10-2023
 

Els últims dies de setembre posen el brotxoli a un mes espectacular que poc té que envejar a un agost caracteritzat per ser l'estrella de la temporada estival.

La segona quinzena del mes destaca per superar, en tots els destins i zones analitzades, els registres dels primers quinze dies de setembre, però també per alçar-se, en la majoria dels casos, per sobre dels registres de 2019.

La província de València és la que major increment presenta com a zona turística, gràcies a una mitjana mensual del 90,5% amb la qual sobrepassa les dades del mes passat d'agost en un punt percentual. Mostrant en la segona quinzena un equilibri entre mercat nacional i internacional, en el qual destaquen els mercats britànic, alemany i neerlandès amb una quota de representació del 6%

La Costa Blanca, frisa el 83% en ocupació mensual, amb destins que inclús superen el 85% com Calp, i inclús el 90% com Alacant i Altea. El turisme internacional fa gala durant els últims dies del mes amb un 70% de representativitat amb un mercat britànic a la capdavant (20,8%).

El predomini del turisme internacional també es percep en destins com Benidorm i València ciutat on sumen un volum 63% i 68,5% respectivament. En el cas de la capital turística de la Costa Blanca, en la qual s'anota un 89,1% d'ocupació mensual, el mercat britànic s'imposa amb un 47%. Aquest mateix mercat junt amb el neerlandès lideren la taula, amb un 9,8% de representativitat a València, la qual registra un 90,1% d'ocupació al setembre sobrepassant les dades d'agost en 2,9 punts.

En la província de Castelló els últims quinze dies prenen embranzida i superen els registres de la primera quinzena amb un 78,8% d'ocupació. La qual cosa eleva a un 77% el mes de setembre, amb un mercat espanyol al 80% i un volum de reserves per als primers dies d'octubre que ja se situa en un 61%

Setembre tanca l'estiu registrant dades més que positives en totes les zones. La província de València i Benidorm presenten una mitjana del 90%, arribant-se a superar a València les dades de 2019 en 2,2 punts percentuals amb una proporció equitativa entre nacionals i internacionals. En el cas de Benidorm es mantenen pràcticament les dades, ja que es queda a tan sols 1,2 punts percentuals, presentant una major representació el turisme internacional amb un mercat britànic com a estrella de la taula (36,8%).

La Costa Blanca (sense incloure Benidorm) anota un 85,9% en el tercer trimestre de 2023, millorant lleugerament els registres de l'últim any pre-pandèmia en 1,4 punts. Durant aquests mesos s'arreplega una major presència del turisme domèstic que arriba al 60%, seguit del mercat britànic amb una quota del 11%.

La província de Castelló se situa en un 81,7%, i sens dubte el mercat nacional és el motor dels destins turístics que configuren el territori suposant un 83% sobre el total.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana