Comunitat Valenciana: Sakata Seed Iberica i la UPV creen una Càtedra enfocada a la seguretat alimentària


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2024/2/223680_141429/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2024/2/223680_141429/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Comunitat Valenciana | General | 28-02-2024
Sakata Seed Iberica i la UPV creen una Càtedra enfocada a la seguretat alimentària

Sakata Seed Ibèrica, empresa líder en el sector de llavors de hortalisses, i la Universitat Politècnica de València (UPV) han establert la Càtedra Biotecnologia Agrícola i Alimentària per contribuir a la seguretat alimentària enmig dels reptes del canvi climàtic.

El conveni de creació va ser signat per Javier Bernabeu, director gerent de Sakata Seed Ibèrica, i Jose E. Capilla, rector de la UPV, en presència de l'investigador de la UPV Jose Miguel Mulet, qui dirigirà la càtedra, junt amb altres personalitats de l'empresa i la universitat.

La Càtedra té com a objectiu principal millorar i adaptar varietats de cultiu a les condicions imposades pel canvi climàtic, satisfer les demandes del mercat i optimitzar la resposta de les plantacions als patògens.

A més, es proporcionarà formació específica a estudiants universitaris, permetent-los adquirir habilitats per a la investigació de primer nivell en un context agrícola i alimentari cada vegada més exigent d'experts en l'àmbit científic-tècnic.

La Càtedra es centrarà en investigacions i innovacions que abordin els reptes emergents en la producció d'aliments, com l'adaptació al canvi climàtic, la millora de la resistència de les hortalisses davant de plagues i la satisfacció de les necessitats del mercat.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana