Comunitat Valenciana: Més de 66.000 empreses i ciutadans de la C.Valenciana reben fons europeus del Pla de Recuperació


 
La Plana al Dia | Comunitat Valenciana | General | 05-04-2024
 

Un total de 66.369 empreses, entitats i ciutadans de la Comunitat Valenciana han rebut 3.673 milions d'euros de fons europeus del Pla de Recuperació.

D'estos fons, 2.492 milions d'euros provenen de convocatòries realitzades per l'Administració General de l'Estat, 1.041 milions de les resoltes per la comunitat autònoma amb els recursos assignats en les Conferències Sectorials i 140 milions licitats per les corporacions municipals.

El 45% dels beneficiaris a la C. Valenciana són microempreses i pimes. El major volum d'inversions s'ha adjudicat a projectes d'infraestructures sostenibles, amb el 26%, seguits dels d'agenda urbana i rural, amb 21%, i modernització del teixit industrial, amb 19%.

Estos datos s'obtenen de la nova eina de fons europeus, ELISA, posada en marxa pel Govern per al seguiment en l'execució del Pla de Recuperació.

La delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, ha destacat 'el compromís' de l'Executiu Central 'amb la transformació i modernització de la C.Valenciana' en àrees estratègiques com les infraestructures sostenibles, l'agenda urbana i rural, i el teixit industrial, entre altres. A més, ha posat en valor 'la nova eina del Govern amb la qual es dota de major transparència l'execució del Pla de Recuperació'.

El Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència incideix en la Comunitat Valenciana, en quatre àrees d'interés: la reindustrialització, l'aigua, la transició energètica i la ciència i innovació.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana