Comunitat Valenciana: AVA-ASAJA demana ajudes urgents als viticultors per danys causats per les gelades a Utiel-Requena


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2024/4/226537_143548/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Comunitat Valenciana | Agricultura y Medio Ambiente | 24-04-2024
AVA-ASAJA demana ajudes urgents als viticultors per danys causats per les gelades a Utiel-Requena

Les baixes temperatures registrades en les dues últimes nits han causat les primeres gelades a la raïm de la comarca Utiel-Requena, segons l'Associació Valenciana d'Agricultors (AVA-ASAJA). L'organització agrària preveu danys localitzats en vinyes, especialment en la varietat majoritària Bobal, pel fred i la marceïna fisiològica que amenaça amb afectar la producció.

Després de patir aquestes gelades, AVA-ASAJA insisteix a demanar a la Conselleria d'Agricultura mesures de suport urgents als viticultors. Segons el responsable de la sectorial del vi, José Luis Robredo, la crisi a Utiel-Requena s'ha agreujat pels problemes de mercat, la sequera, la manca de demanda de vins negres, entre altres factors. L'organització sol·licita ajudes directes i a l'abandonament definitiu de vinyes per a poder subsistir.

Quant als canvis votats en el Parlament Europeu sobre la Política Agrària Comuna (PAC), AVA-ASAJA destaca que la majoria de les modificacions no tindran un gran impacte en l'agricultura mediterrània. L'organització reclama al Govern espanyol que recabe suports a la Unió Europea per abordar els problemes del sector agrari valencià, com l'equilibri de la cadena de valor, la revisió d'acords comercials amb tercers països i la disponibilitat de solucions contra plagues i malalties.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana