Comunitat Valenciana: Desenvolupen sistema de mesurament de biomassa de tonyines per a evitar la sobrepesca


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2024/4/226779_143724/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2024/4/226779_143724/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Comunitat Valenciana | General | 29-04-2024
Desenvolupen sistema de mesurament de biomassa de tonyines per a evitar la sobrepesca

Investigadores de la Universitat Politècnica de València (UPV), pertanyents a l'Institut d'Automàtica i Informàtica Industrial (Institut ai2) i a l'Institut per a la Gestió Integrada de Zones Costaneres del Campus de Gandia, han avaluat en Austràlia un innovador sistema de mesurament automàtic de la mida de les tonyines mentre neden lliurement, que permet l'estimació de la biomassa.

L'equip va ser contractat directament pel Ministeri d'Agricultura i Pesca del país (Australian Fisheries Management Authority, AFMA) a través d'una convocatòria del mateix, a la qual els investigadors de la UPV van poder accedir gràcies a la seua llarga experiència en aquest àmbit, per realitzar proves reals amb les companyies pesqueres australianes. L'objectiu és utilitzar sistemes automàtics de comptatge d'espècimens i biomassa per al control pesquer i prevenir la sobrepesca d'una manera fiable.

El nou sistema implementat pels investigadors del ai2 i del grup d'acústica submarina de Gandia processa les imatges obtingudes a través de càmeres estereoscòpiques col·locades entre ambdues gàbies, identificant individus, obtenint les seues dimensions i, finalment, estimant la seua biomassa.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana