Comunitat Valenciana: La Comissió Europea adverteix sobre repercussions en l'Albufera i el Xúquer per modernització de regadius


 
La Plana al Dia | Comunitat Valenciana | General | 15-05-2024
 

Entre el 2022 i 2023, Xúquer Viu, Acció Ecologista-Agró i Ecologistes en Acció van presentar escrits a la Comissió de Peticions de la Unió Europea per les obres de modernització de regadius dels sectors 18 i 19, així com del sector 7, sense haver passat per tràmits d'avaluació ambiental, vulnerant directrius ambientals. La Comissió de Peticions va declarar admissible la petició.

Les organitzacions ambientals demanaven a la Comissió Europea que verifiqués la manca d'avaluació ambiental en les obres esmentades i prengueren mesures per garantir el compliment de les directrius i legislació europea, a causa de l'alt impacte ambiental en espais protegits com l'Albufera de València i el Riu Xúquer.

Recentment, la Comissió de Peticions ha contestat a les peticions formulades, indicant que, tot i que les vies de recurs a nivell nacional són les més apropiades, no es poden descartar efectes en espais protegits com el Xúquer i l'Albufera.

La Comissió adverteix sobre un procediment d'infracció iniciat a Espanya per no establir els objectius de conservació adequats per a diferents zones de protecció especial, incloses les que afecten els espais esmentats.

En base a la informació disponible, la Comissió considera que no es pot descartar que el projecte tingui repercussions significatives en els espais protegits, ja siga per si sol o en combinació amb altres projectes relacionats amb la modernització del sistema de regadiu de l'Asequia Reial del Xúquer.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana