Comunitat Valenciana: Els valencians amb mobilitat reduïda no se senten escoltats: un 55% admet no estar conscient dels seus problemes


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2024/5/227892_144526/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Comunitat Valenciana | General | 21-05-2024
Els valencians amb mobilitat reduïda no se senten escoltats: un 55% admet no estar conscient dels seus problemes

Amb un escàs 4,08 sobre 10, el 55% dels valencians suspèn en conscienciació amb els problemes dels més de 276.400 persones amb mobilitat reduïda que resideixen a la Comunitat Valenciana, d'acord amb l'informe 'La Veu de l'Accessibilitat' elaborat per la Fundació Mutua de Propietaris amb l'objectiu d'oferir una nova perspectiva de la situació i la visibilitat d'aquest col·lectiu.

L'estudi revela que el 80% dels valencians considera que els mitjans de comunicació no representen suficientment les persones amb mobilitat reduïda, i que les pel·lícules i sèries no les representen adequadament, reproduint estereotips que contribueixen a la normalització de la situació.

'En un món on els mitjans i el cinema juguen rols crucials en la formació d'opinions i actituds, és fonamental que les persones amb mobilitat reduïda tinguin veu per donar a conèixer les seves necessitats i establir els fonaments d'actituds i polítiques que contribueixin a la seua plena inclusió', afirma Laura López Demarbre, vicepresidenta executiva de la Fundació Mutua de Propietaris.

L'informe també indica que un 57% dels valencians recorda haver vist persones amb mobilitat reduïda en els mitjans de comunicació, un 53% en el cinema i només un 32% en les xarxes socials, amb una presència considerada com esporàdica pel 49% dels enquestats.

A més, s'identifiquen els personatges públics que són referents en mobilitat reduïda, com Pablo Echenique, El Langui, Irene Villa, Alex Roca i Teresa Perales. L'estudi reflecteix una escassa sensibilitat de la societat davant les necessitats de les persones amb mobilitat reduïda, destacant la importància de donar visibilitat a aquest col·lectiu.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana