Vila-real: Vila-real signa la compra de l'Alqueria de Puchol
Comunitat Valenciana: El Cluster de l'Envàs reconeix l'excel·lència del sector en els II Premis GoldPack

Sintac Recycling, Manc Recyclaplast, DS Smith Tecnicarton i Logifruit han sigut les companyies guardonades en la II edició dels Premis GoldPack, promoguts pel Cluster d'Innovació d'Envàs i Embalatge, i que han sigut lliurats en una cita celebrada a València. Aquests premis han tornat a demostrar el compromís del sector del Packaging amb la sostenibilitat, la innovació tecnològica i l'expansió internacional com a pilars per al seu desenvolupament i creixement.
En aquesta ocasió, els guanyadors destaquen per l'ús del reciclatge i l'economia circular per fomentar models de negoci responsables i eficients; la digitalització per millorar l'eficiència en el reciclatge industrial; i la internacionalització per oferir solucions avançades adaptades a mercats emergents.
El jurat d'aquesta edició ha estat compost per experts en diferents disciplines, amb un panel d'avaluació format per les empreses Projectes Amaltea, Nunsys, Ayming, ATQ, ALETREO i Improven, així com pels centres tecnològics AIMPLAS i ITENE.
El Premi GoldPack al Millor Projecte d'Economia Circular ha sigut per a Sintac Recycling, i ha sigut recollit per Vicente Olmos, Ceo & Founder, i Teresa Martínez, Circular Economy Project Manager. El projecte implanta circuits tancats que integren ecodisseny, optimització logística i traçabilitat, combinant reutilització i reciclatge per fabricar nous envasos amb fins a un 100% de plàstic reciclat. LIFECLOOVER contribueix a reduir l'ús de materials verge, maximitzar els cicles de reutilització i assegurar el reciclatge d'envasos al final de la seva vida útil, demostrant la viabilitat de models circulars i escalables en la indústria.
Mentrestant, el Premi al Millor Projecte de Digitalització ha sigut per a Manc Recyclaplast, i ha sigut recollit per la seua CEO, Lidia Navarro, i la seua CCO, Sandra Navarro. S'ha premiat la seua implantació d'un sistema MES adaptat al reciclatge plàstic industrial, que digitalitza la traçabilitat de residus en temps real i integra ERP, qualitat i planificació. El sistema compleix amb els més alts estàndards normatius i permet una traçabilitat tancada per a materials de 'food contact'. La solució incorpora tecnologies d'Indústria 4.0, prepara la planta per a la integració futura d'IoT i intel·ligència artificial, i reforça la posició de Manc Recyclaplast com a soci estratègic en economia circular.
El Premi al Millor Projecte d'Internacionalització ha sigut per a DS Smith Tecnicarton, i ha sigut recollit per Antonio Cebrián, Director Comercial i de Màrqueting. El jurat ha premiat l'estratègia d'expansió internacional d'aquesta companyia, que ha consolidat la seua presència en el nord d'Àfrica amb l'obertura d'un nou centre de producció a Kenitra (Marroc), sumant-se a la planta de Tànger. Aquesta expansió reforça la competitivitat de DS Smith Tecnicarton en mercats emergents, especialment en el sector automoció, i permet oferir solucions avançades d'embalatge a clients d'Europa i Àfrica, incrementant la flexibilitat i la capacitat de resposta global de l'empresa.
El Cluster ha reconegut l'excel·lència del sector de l'envàs i embalatge a través d'aquests premis, que destaquen les millors iniciatives en àrees clau com l'Economia Circular, la Digitalització i la Internacionalització, reflectint el compromís de les empreses amb la innovació i la sostenibilitat. En un context on la consciència ambiental i l'eficiència són fonamentals, aquests guardons són un reconeixement als esforços per avançar cap a un sector més responsable i compromès amb un futur sostenible.
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana