Diputación CS: La Diputació converteix la setmana que ve Castelló en l'epicentre nacional de l'art contemporani amb MARTE


 
La Plana al Dia | Diputación CS | General | 12-11-2018
 

La Diputació de Castelló ultima ja la V Fira Internacional d'Art
Contemporani MARTE que convertirà la província de Castelló en l'epicentre nacional de l'art contemporani, gràcies a la convocatòria que se celebrarà des del 15 al 18 de novembre a l'Auditori i Palacio de Congressos. Desenes d'artistes nacionals i internacionals mostraran els seus treballs d'art d'avantguarda en aquest gran esdeveniment que s'ha consolidat com l'única fira internacional d'art contemporani de tota la Comunitat Valenciana i que es posiciona com un important reclam per a la dinamització de l'activitat cultural i artística de la província.

Així ho ha explicat el vicepresident i diputat de Cultura, Vicent Sales, qui veu en la Fira MARTE ?molt més que una proposta cultural, és també un element dinamitzador del teixit social, turístic i econòmic de la província?.
Així, Sales assegura que ?amb MARTE, la província de Castelló vol reivindicar la capitalitat de la cultura de la nostra Comunitat. La nostra terra té moltes i
grans propostes artístiques i una gran tradició cultural que hem de posar
en valor, destacar i donar a conéixer a tot el gran públic nacional?.
En aqueix sentit, Sales ha posat l'accent que ?la província de Castelló estarà
present en gran part de les notícies i plataformes de difusió de l'art contemporani durant tot el mes de novembre, despertant l'interés i la curiositat de milers de persones per saber el que passa a Castelló. Així doncs, art i turisme s'alien en aquesta innovadora iniciativa amb la qual venim a reivindicar, sota la paleta d'aquesta fira, la terra de la qual ens sentim orgullosos. Castelló ja els ha inspirat a ells, ara només ens falta que els castellonencs comencem a creure'ns una mica més que vivim en una terra meravellosa, plena d'oportunitats on passen coses bones?.
Cal tindre en compte que aquesta cinquena edició de la fira és ja la consolidació d'una cita cultural que preveu congregar a més de 10.000 visitants a l'Auditori i Palacio de Congressos, on es desenvoluparan totes les activitats expositives i de participació de l'esdeveniment. L'alt índex d'atractiu de la fira la converteix així en un dels referents de més alt nivell del turisme cultural de Castelló i de la Comunitat Valenciana.

Diversos espais per a una proposta avantguardista

Dins de MARTE 2018, es trobaran sis àmbits des dels quals s'oferiran les visions més destacades de l'àmbit artístic d'avantguarda. MARTE Curated que és l'espai principal al voltant del qual giren la resta de seccions: MARTE Social, amb propostes de performance; MARTE Editorial, on els llibres d'artista també tindran cabuda; MARTE Lab, que serà el lloc destinat per al debat i l'intercanvi crític i, MARTE Orbital Expedition, MARTE Editorial i MARTE Orbital que aglutinarà el treball de les institucions del sector.

Fer de la cultura un reclam turístic
La línia de treball que la Diputació de Castelló manté amb la Fira MART es correspon amb l'eix estratègic del Govern Provincial per posicionar el
patrimoni i l'art no solament en el seu vessant dinamitzador cultural, sinó també com a reclam turístic i generadora de noves oportunitats econòmiques per al territori. Així, la Diputació manté una important aposta pel manteniment i la divulgació del patrimoni cultural com a vertebrador de noves oportunitats a la província.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana