Diputación CS: L'últim ple de l'any de la Diputació es suma a la defensa del sector citrícola


 
La Plana al Dia | Diputación CS | General | 19-12-2018
 

L'últim ple de l'any de la Diputació de Castelló celebrat aquest matí va aprovar una Declaració Institucional en defensa de la citricultura, en un moment en què el sector travessa problemes econòmics, i va donar llum verda al Pla Castelló 135 d'obres municipals, i al de millores en la xarxa viària de la província.

El ple ha aprovat l'adjudicació d'un contracte de conservació i millora de carreteres amb notables avanços per a la Seguretat Viària de la província pel preu total de 5 milions d'euros anuals en 2019 i 2020, prorrogable a cinc anys.

Va ser una sessió en la qual diversos delegats sindicals de CC. *OO. a l'Hospital Provincial van lluir en diversos moments cartells denunciant la seua situació, amb clares acusacions cap al PSPV. Cal recordar que aquest sindicat manté un contenciós amb la Conselleria de *Sanitat pel tema dels salaris.

Precisament el recurs de CC.OO, va ser inadmés pel Suprem, segons fonts del centre hospitalari. Després de ser cridats a l'ordre en dues ocasions pel president Moliner, els sindicalistes van abandonar el saló de plens.

El plenari va aprovar el nou contracte de conservació de carreteres reforçarà especialment les labors de conservació ordinària que potencien labors com la millora de la senyalització horitzontal i vertical, la neteja de marges, abalisament i labors similars amb la condició d'aconseguir una revisió completa de tota la xarxa en un termini màxim de cinc anys. Es tracta d'actuacions d'elevat impacte en la millora de la seguretat viària. L'objectiu és augmentar la dotació pressupostària per a aquestes actuacions d'alt impacte que tendiran a homogeneïtzar la millora d'índexs d'estat de totes les carreteres de la xarxa provincial.


La sessió plenària ha tingut altres punts d'interés com l'aprovació per unanimitat de tots els grups polítics de la Declaració Institucional sobre la problemàtica del sector citrícola de la província de Castelló.

També es va debatre la moció presentada pel Grup Popular per a recuperar l'esperit de la concòrdia i reconciliació que va presidir la transició espanyola i la defensa de la unitat d'Espanya. Una moció esmenada pel Grup Ciutadans i que ha sigut aprovada amb el suport de PP i Ciutadans i l'oposició de PSPV, Compromís i Castelló en *Moviment.
El text reivindica el procés de la Transició Espanyola, defensa els símbols que representen a la nació, defensa la monarquia parlamentària, l'espanyol i l'aplicació de l'Article 155 de la Constitució Espanyola de manera ferma amb l'amplitud i durada que es requerisca per a fer front al desafiament independentista català.

Una altra qüestió abordada pel Ple ha sigut l'aprovació de la resolució sobre concessió de 2,4 milions d'euros en subvencions nominatives de la Diputació a projectes locals d'actuació per a la protecció, conservació o recuperació de Patrimoni cofinançades pels Fons *FEDER de la Comunitat Valenciana 2014-2020.


La unanimitat de tots els grups polítics en la Corporació Provincial ha recolzat l'aprovació del segon Pla Castelló 135 que suposa una inversió addicional als pobles de la província de 12,4 milions d'euros per part de la Diputació i que, sumats als 12,4 de l'anterior pla, deixen aquest 2018 una inversió rècord directa en els municipis de 24,8 milions d'euros.

La *unamindad i l'esperit de concòrdia nadalenc al qual va apel·lar a l'inici del ple el president Javier Moliner, es va trencar al no aprovar-se, pel veto del Grup Socialista de la Declaració *Insituticonal proposta pel PP que recollira la petició a Conselleria que desbloquege el conveni col·lectiu com a garantia de salvaguarda del dret constitucional de la llibertat sindical dels treballadors de l'Hospital Provincial.

Per part seua, el portaveu de Compromís, Xavier *Trenco, va presentar un pregunta al president sobre la situació del balneari de Benassal. *Trenco *vdenuncia la falta de propostes de la Diputació respecte al futur del centre de *Hidroterapia de Benassal. I ho va fer després que Moliner, "no haja contestat a la pregunta realitzada per Compromís en el ple de hui"
En aquesta pregunta, registrada pel grup en la Diputació el passat 14 de desembre, es demanava al president que fera una valoració respecte a la situació actual de la gestió del centre i explicara quina és la proposta de futur de l'equip de govern per al balneari. «Recordem que l'informe demanat per la Diputació a l'UJI alertava sobre la delicada situació econòmica i viabilitat del balneari.
6 mesos després de la seua redacció, la Diputació continua sense tindre una idea clara de com abordar la problemàtica gestió del centre», ha explicat el portaveu de Compromís en la institució provincial, Xavier Trenco.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana