Diputaci髇 CS: La Diputaci de Castell impulsar un Pla d'Igualtat per a 'donar m閟 visibilitat al talent' de les empleades del sector p鷅lic


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2019/8/187810_114609/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Diputaci髇 CS | General | 14-08-2019
La Diputaci de Castell impulsar un Pla d'Igualtat per a 'donar m閟 visibilitat al talent' de les empleades del sector p鷅lic

Un decidit comprom韘 amb la igualtat d'oportunitats i de tracte entre homes i dones 閟 un dels objectius de la nova Diputaci de Castell que presideix Jos Mart, repte que persegueix, fonamentalment, situar la instituci provincial entre les quals marquin un cam clar per a visibilitzar el treball de les empleades del sector p鷅lic, a trav閟 de la creaci d'un Pla d'Igualtat, i acabar amb el llenguatge sexista en l'Administraci.

Patricia Puerta, vicepresidenta de la Diputaci de Castell, lidera el treball, que ja ha fet el seu primer pas amb la reuni mantinguda amb representants de l'Associaci Nacional de Dones en el Sector P鷅lic. La trobada, celebrat en el Palau Provincial, ha comptat amb la pres鑞cia de Mar韆 Pilar Batet, cap de l'鄏ea de Contractaci de la Diputaci, i Ana Portal, de l'鄏ea de Promoci Econ騧ica en el Cedes de la Vall d'Alba.

La vicepresidenta, despr閟 de la reuni, ha subratllat que la Diputaci Provincial 揾a adquirit el comprom韘 amb l'Associaci Nacional de Dones en el Sector P鷅lic per a obrir una l韓ia de col昹aboraci que ens permeti donar m閟 visibilitat al talent i al treball de les empleades de la instituci髷. Patricia Puerta destaca que, despr閟 de la constituci de la nova corporaci el mes de juny passat, l'actual equip de govern s'ha trobat 揳mb la realitat que durant tots aquests anys s'ha passat molt de puntetes per un tema tan important i transversal com 閟 el de la igualtat.

Segons el parer de la vicepresidenta de Patricia Puerta, 揾i ha sens dubte molt a fer i el nou equip de govern t clar que comptar amb les dones del sector p鷅lic perqu participin en el nou model d'instituci que volem impulsar. La principal meta ser la posada en marxa d'un Pla d'Igualtat, que esperen poder desenvolupar els pr騲ims mesos perqu pugui ser una realitat en 2020.

En aquest sentit, assenyala que 搗olem que les treballadores de la casa, representades avui per Mar韆 Pilar Batet i Ana Portal, participin de forma activa perqu aportin tota la seva experi鑞cia i, entre totes, puguem elaborar un Pla d'Igualtat que marqui les l韓ies de la Diputaci, no ja del futur, sin del present.

No ser est l'鷑ic cam ja que s'ha marcat un calendari de treball que busca obrir a m閟 鄊bits el projecte que coordina Patricia Puerta. En aquest sentit, en la reuni s'ha parlat tamb de posar en marxa l韓ies de formaci espec韋ica en mat鑢ia d'igualtat, al que se suma la creaci d'una agenda d'expertes 損er a col昹aborar en jornades o esdeveniments que posi en marxa la Diputaci髷.

Guia de tractament no sexista
De forma paral昹ela, com a manifestaci del seu decidit comprom韘 amb la igualtat d'oportunitats i de tracte entre homes i dones, la Diputaci Provincial de Castell considera com una de les seves prioritats el dotar a les entitats locals de la prov韓cia d'eines metodol騡iques que afavoreixin l'adequada implantaci, en els seus respectius territoris, de les pol韙iques d'igualtat.

Asimiendo doncs com a objectiu el que 揹ones i homes arribem a ser plenament part韈ips en la vida social, jur韉ica, econ騧ica i pol韙ica, segons destaca Patricia Puerta, s'ha rem鑣 a tot el personal de la Diputaci Provincial la 慓uia de tractament no sexista del llenguatge administratiu, elaborada per la Fundaci Isonom韆 de la Universitat Jaume I de Castell en col昹aboraci amb la corporaci provincial. Aquesta guia t la fi d'afavorir l'鷖 d'un llenguatge inclusiu en les unitats administratives integrades en la Diputaci Provincial de Castell.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana