Diputaci髇 CS: Castell continua contribuint a la millora de la salut de la poblaci de Safan (Burkina Faso)


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2019/8/187986_114759/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Diputaci髇 CS | General | 22-08-2019
Castell continua contribuint a la millora de la salut de la poblaci de Safan (Burkina Faso)

El passat 30 de juny es van donar per finalitzades les obres de rehabilitaci i ampliaci del Centre de Salut de la localitat de Nounou, pertanyent a la comuna de Safan, situada a Burkina Faso. Aquests treballs formen part del programa dut a terme per les organitzacions Medicusmundi Mediterr鄋ia i Ajuda Directa Safan en el marc del conveni que finan鏰 l'Ajuntament de Castell i que ha comptat amb el suport d'altres administracions de la prov韓cia, com la Diputaci de Castell i l'Ajuntament de Vila-real.

En concret, la Diputaci de Castell va cofinan鏰r les obres de rehabilitaci del Centre de Salut de Nounou a trav閟 d'una ajuda d'una mica m閟 de 5.000 a Medicusmundi Mediterr鄋ia i la construcci d'un pou d'aigua a trav閟 d'una ajuda de 8.000 a Ajuda Directa Safan.

Patr韈ia Puerta, vicepresidenta de la Diputaci i responsable de Benestar Social, assenyala que 揹es de la nova corporaci provincial pretenem impulsar aquestes pol韙iques de cooperaci que permeten dur a terme projectes que transformen la realitat social en la qual viuen molts pa飐os.

El programa 揅ontribuir al Dret a la Salut mitjan鏰nt la incid鑞cia en els Determinants Socials que afecten la poblaci de Safan, Burkina Faso, que es va iniciar l'any 2018, ha contribu飔 a la millora de la poblaci de Safan a trav閟 de les seg黣nts accions: la millora de les instal穕acions de la maternitat, de les sales d'hospitalitzaci i la construcci d'un laboratori d'an鄉isi cl韓ica en el Centre M鑔ic de refer鑞cia de la comuna de Safan, aix com la construcci de dos pous d'aigua potable en dos barris perif鑢ics de la capital de la comuna.

Recentment s'ha finalitzat la rehabilitaci del Centre de Salut de la localitat de Nounou juntament amb la construcci de sales d'hospitalitzaci, cuines i latrines. Una vegada s'han donat per finalitzades les obres, s'han iniciat els treballs per a continuar amb la seg黣nt fase, que consisteix en la rehabilitaci del Centre de Salut de la localitat de Kiensere, la construcci d'un incinerador de residus m鑔ics en el CM de Safan i el suport a l'enfortiment de l'associaci de joves de la comuna.

揟otes les accions que duem a terme s髇 identificades per les autoritats locals, i formen part de la seua estrat鑗ia de desenvolupament comunal, explica Jes鷖 Delgado, president de Medicusmundi Mediterr鄋ia. 揕'estabilitat que ens proporciona l'Ajuntament de Castell a trav閟 del conveni de col穕aboraci a quatre anys, al costat del suport d'altres administracions com la Diputaci de Castell i l'Ajuntament de Vila-real, ens permet portar accions plantejades a mitj termini, com per exemple l'enfortiment de l'associaci de joves de la comuna.

Les construccions poden tindre uns terminis concrets de finalitzaci de les obres, per el treball amb la societat civil local, que a la llarga 閟 qui genera transformaci social, requereix d'una planificaci i un acompanyament durador en el temps. 揝i un any treballes amb ells, per al seg黣nt no pots per falta de finan鏰ment, els projectes conjunts es paralitzen i despr閟 閟 molt dif韈il tornar a posar-los en marxa. 蓅 fonamental que es dote d'estabilitat a aquest tipus de projectes de cooperaci internacional si volem que les nostres accions tinguen l'impacte desitjat, assenyala.

Les relacions entre els municipis de Safan i Castell es van iniciar l'any 1968 quan el grup format pel m鑔ic traumat騦eg de l'Hospital Provincial de Castell, el Dr. 羘gel Lu韘 Massotti, acompanyat pel sacerdot dioces d扐tzeneta Ricardo Miralles i un equip de metges i infermers i infermeres de Castell, va realitzar la seua primera expedici m鑔ica. Des de llavors, gr郼ies a la implicaci de ONGDs, administracions p鷅liques i la societat castellonenca, s'ha treballat durant m閟 de 40 anys a millorar les condicions sanit鄏ies de la poblaci local de la Comuna de Safan, localitzada a Burkina Faso, un pa韘 que actualment est patint una escalada d'atemptats terroristes que t en suspens al pa韘 i a la comunitat internacional.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana