Diputaci髇 CS: La Diputaci de Castell aprova les bases del concurs de redacci 'Roc韔, sempre en el cor: no m閟 viol鑞cia de g鑞ere'


 
La Plana al Dia | Diputaci髇 CS | General | 09-10-2019
 

La comissi de Ciutadania de la Diputaci de Castell ha donat llum verda a les bases de l'IX Concurs de Redacci 揜oc韔, sempre en el cor: no m閟 viol鑞cia de g鑞ere, iniciativa provincial commemorativa del Dia Internacional per a l扙liminaci de la Viol鑞cia contra la Dona.

En aquesta novena edici la tem鄑ica del certamen versar, igual que en les anteriors, sobre la visi o les viv鑞cies personals dels participants entorn de la viol鑞cia de g鑞ere en qualsevol de les seves manifestacions (en l'鄊bit dom鑣tic, laboral, social, cultural) i sobre les actituds i posicionament personal entorn d'aquesta problem鄑ica, aix com en relaci a possibles mesures socials a articular per a aconseguir la seva total erradicaci en el nostre entorn immediat i en el m髇 en general.

L'纑ea d'Acci Social de la Diputaci, que coordina la vicepresidenta de la instituci provincial, Patricia Puerta, treballa de la m, des de 2011, amb l'Associaci de V韈times 揜oc韔 L髉ez Agredano (Afavir), amb els qui participa en un programa d'activitats commemoratiu del Dia Internacional per a l'Eliminaci de la Viol鑞cia contra la Dona, anualment establert el 25 de novembre.

Entre altres activitats, s'ha dut a terme la programaci de les vuit primeres edicions del concurs de redacci, certamen que va comen鏰r nom閟 amb els centres educatius de la capital de la Plana, per que a partir de la segona es va estendre a la totalitat d'instituts de Secund鄏ia i Batxillerat de la prov韓cia, amb la participaci de l'alumnat de tots dos sexes, d'edats compreses entre els 14 i els 18 anys.

Els treballs efectuats pels participants hauran de presentar-se escrits sobre paper DIN A-4, en tipus Arial, no excedint el seu contingut de les 1.000 paraules, havent-se de fer constar en els mateixos les seg黣nts dades de l'autor o autora: nom i cognoms, data de naixement, estudis en els quals es troba matriculat/d髇a i centre educatiu on estudia.

Tots els participants, independentment de la seva edat o sexe, concursaran en una 鷑ica categoria, atorgant-se als tres millors treballs un diploma acreditatiu del premi, una placa commemorativa i un obsequi.

El termini per a dur a terme el lliurament dels treballs, en l'纑ea d'Acci Social de la Diputaci (Plaza de les Aules, 7.Castell de la Plana), finalitzar a les 14.00 hores del 8 de novembre de 2019. El jurat qualificador, integrat per dos representants de la Corporaci Provincial i dues m閟 de l'associaci Afavir, emetr la seva fallada abans del 20 de novembre de 2019. El lliurament dels premis i dels diplomes acreditatius als tres guanyadors es dur a terme el 25 de novembre. 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana