Diputaci髇 CS: Pau Ferrando exposa l抏strat鑗ia de desenvolupament sostenible de la Diputaci de Castell a Brusel昹es


 
La Plana al Dia | Diputaci髇 CS | General | 09-10-2019
 

El diputat provincial de Promoci Econ騧ica, Ocupaci i Internacionalitzaci, Pau Ferrando, ha participat avui en la sessi titulada Local Authorities Act for Sustainable Territories de la Setmana Europea de les Regions i les Ciutats organitzada pel Comit Europeu de les Regions en col昹aboraci amb Partenalia i la Confederaci de Poders Locals Intermedis (CEPLI). Aquest esdeveniment t lloc cada any i 閟 una oportunitat per a posar en com bones pr郼tiques de governabilitat des d抲na perspectiva glocal.

En aquesta ocasi, Ferrando, en representaci de la Diputaci de Castell, ha presentat algunes de les pol韙iques que es porten a terme des de l'ens supramunicipal en la l韓ia de l抏fici鑞cia energ鑤ica, com ara el projecte 玈mart Villages que, m閟 enll de la millora de l抏nllumenat p鷅lic, permetr dotar els municipis d抲na soluci integral per a la gesti eficient de residus o l抋bastiment d抋igua, entre altres. Segons ha explicat el diputat, 玪a vessant tecnol騡ica en la implementaci de pol韙iques de sostenibilitat 閟 la que permetr v閚cer les difer鑞cies territorials i que tant els ajuntaments de costa com els d抜nterior de la prov韓cia de Castell puguen treballar per l抏fic郼ia de la gesti dels seus recursos.

El diputat provincial tamb ha expressat durant la sessi que 玪a nova Diputaci de Castell t el repte en aquesta legislatura d抜ntegrar la perspectiva de la sostenibilitat a l抏strat鑗ia contra el despoblament. Segons Ferrando, 玪抜mpuls de l抏conomia sostenible i innovadora pot ser la clau per a la revitalitzaci de les xicotetes poblacions de les comarques d抜nterior a llarg termini.

Per a finalitzar la sessi, les persones convidades a la pon鑞cia i assistents han format part d抲na sessi informal de networking en la qual s抙a pogut degustar una selecci de productes de Castell Ruta de Sabor a m閟 d抋ltres queviures de les regions de la Confederaci de Poders Locals Intermedis (CEPLI).

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana