Diputaci髇 CS: El PSPV presenta una moci perqu la Diputaci de Castell impulsi les iniciatives dels ajuntaments contra la despoblaci


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2019/10/189671_116180/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Diputaci髇 CS | General | 16-10-2019
El PSPV presenta una moci perqu la Diputaci de Castell impulsi les iniciatives dels ajuntaments contra la despoblaci

El grup socialista de la Diputaci de Castell portar a debat en el pr騲im ple una moci destinada a ratificar el suport de la instituci provincial als ajuntaments de les comarques castellonenques en la seva lluita per a frenar la despoblaci.
La moci, presentada per registre pel portaveu del grup socialista, Santi P閞ez, contempla dos punts dins de l'acord. D'una banda, que 搇a Diputaci Provincial assumeix el comprom韘 de continuar impulsant quantes iniciatives, mesures i demandes sorgeixin dels ajuntaments en la seva lluita contra la despoblaci i altres reptes demogr鄁ics, per a aix mantindr la reivindicaci de participar activament en l'Estrat鑗ia Nacional enfront del Repte Demogr鄁ic, sol穕icitant tamb la seva incorporaci a les Pol韙iques Comunit鄏ies que es desenvolupin en el per韔de 2018-2021.
Per un altre, en la moci es destaca la necessitat de 揹onar trasllat dels presents acords a la Federaci Espanyola de Municipis (FEMP) i Prov韓cies, a la Federaci Valenciana de Municipis i Prov韓cies (FVMP), al Govern d'Espanya, al Consell de la Generalitat Valenciana i a tots els ajuntaments de la prov韓cia.

Des de 2011 m閟 del 80 per cent dels municipis d'Espanya perden poblaci de forma continuada, enfrontant-se a una crisi territorial i demogr鄁ica sense precedents i la conseqncia dels quals 閟 la desigualtat entre territoris, posant en risc la cohesi social. La prov韓cia de Castell sofreix aquest problema, especialment a les comarques d'interior, en les quals es constata cada any la p鑢dua de poblaci als pobles.
Conscients d'aquesta situaci, segons considera el grup socialista, 揹es de la Diputaci de Castell es treballa des de la pluralitat i en consens amb tots els grups pol韙ics per a situar el repte demogr鄁ic i una de les seves pitjors conseqncies, la despoblaci, en l'agenda pol韙ica de totes les institucions p鷅liques, exigint un Pacte d'Estat en el qual els governs locals, amb el concurs del Govern d'Espanya i de la Generalitat Valenciana, siguem capaces d'afrontar aquest repte i les seves solucions.
Per al grup socialista en la Diputaci de Castell, 撻s necessari impulsar amb major intensitat la participaci dels governs locals en la presa de decisions que siguin adoptades en els 鄊bits auton騧ic, estatal i europeu per a pal穕iar la sagnia demogr鄁ica, per al que es considera imprescindible 揳torgar-los la capacitat de participar en l'elaboraci de quantes mesures hagin d'adoptar-se a aquest efecte, aix com l'autonomia suficient per a la gesti de les mateixes en el marc de les relacions interadministratives establertes.
Segons destaca Santi P閞ez, un governan鏰 local enfront de la despoblaci i la resta dels reptes demogr鄁ics 閟 una aspiraci leg韙ima dels ajuntaments i les diputacions, aix com un instrument efica per a abordar la crisi territorial que generen els desafiaments demogr鄁ics.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana