Diputaci髇 CS: La Diputaci destinar 45 milions a desenvolupament rural i lluitar contra la despoblaci


 
La Plana al Dia | Diputaci髇 CS | General | 26-11-2019
 

La Diputaci de Castell invertir 45 milions d'euros en Desenvolupament Rural i Lluita contra la Despoblaci en 2020, segons el president de la instituci, Jos Mart. El equip de govern ha fet 搖ns comptes p鷅lics amb una visi transversal que superen l'antic Repoblem i introdueixen la component poblacional en tots els seus apartats. I ha recordat que 揺ls pressupostos reconeixen la majoria d'edat dels ajuntaments, que guanyen en autonomia i poder de decisi髷.

El diputat de Desenvolupament Rural i Acci Contra la Despoblaci, Santi P閞ez, ha destacat algunes de les partides m閟 elevades del pressupost de 2020, que s'han elaborat tenint en compte la variant poblacional. Les dues m閟 importants s髇 les referides al Pla 135 i a les pol韙iques de depuraci d'aigua, dotades cadascuna d'elles amb 10 milions d'euros. Sobre aquest tema, el president Mart ha recordat que 搖n dels objectius de l'actual corporaci 閟 que al final de la legislatura hi haja depuradora en tots els municipis de la prov韓cia perqu tots som Castell髷.

P閞ez tamb ha ressaltat la import鄋cia del Fons de Cooperaci Local, dotat per la Diputaci amb 5,6 milions d'euros, dels quals 1,4 milions d'euros es destinar a poblacions de menys de 3.000 habitants.

Els comptes p鷅lics de 2020 reflecteixen que la pr郼tica totalitat de les actuacions en carreteres es realitzaran en les zones d'interior. A m閟, es dedicar prop d'un mili d'euros a actuacions de neteja silv韈ola per part de les brigades de mitigaci.

Els pressupostos tamb introdueixen importants partides dins de l'鄏ea d'Acci Social, que superen els 3,7 milions d'euros. En aquest cap韙ol es reconeix igualment la capacitat de decisi dels ajuntaments, que decidiran quin tipus de serveis s'implementen o potencien.

A m閟, el Patronat Provincial de Turisme contempla l韓ies d'ajudes per valor de 707.000 euros a les quals podran accedir els municipis de menys de 3.000 habitants. Aquests mateixos ajuntaments tamb es podran acollir a la partida de creaci d'ocupaci per als ajuntaments que est dotada amb 850.000 euros. A
a m閟 s'inclou una partida de 80.000 euros per a donar suport a un projecte d'investigaci sobre la citricultura en l'UJI.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana