Diputaci髇 CS: Diputaci recupera les ajudes a botigues multiservei en pobles xicotets perdudes en 2019


 
La Plana al Dia | Diputaci髇 CS | General | 03-12-2019
 

Els pressupostos de la Diputaci de Castell per a 2020 inclouran 120.000 euros per a la creaci de botigues de multiservei rurals destinada als municipis de menys de 200 habitants, 搖ns diners que ja havia d'haver-se distribu飔 durant aquest 2019 per que, per la mala gesti de l'anterior corporaci provincial del Partit Popular, s'ha fet malb閿, segons assenyala Santi P閞ez, diputat provincial d'Acci contra la Despoblaci i Desenvolupament Rural.

Fins a 11 municipis havien mostrat el seu inter閟 a accedir a aquestes ajudes per, pel fet que l'anterior corporaci va posar en marxa la convocat騬ia a mitjan any 2019, i 揹onada la seua falta de voluntat d'agilitar-lo des del primer moment i activar el sempre dens treball burocr鄑ic d'aquesta classe de subvencions, els ajuntaments no han pogut complir amb els terminis, per aquest motiu en la Comissi de Concertaci i Coordinaci de hui dimarts s'haja hagut d'aprovar deixar sense efecte aquesta convocat騬ia.

Amb aix, l'actual equip de govern va donar les explicacions oportunes als municipis que s que van mostrar inter閟 en aquestes ajudes, per a animar-los a presentar-se a la nova convocat騬ia de 2020, 搎ue posarem en marxa les primeres setmanes del pr騲im any perqu els terminis siguen m閟 flexibles i no es reprodu飐quen els mateixos problemes que no van preveure en l'鑠oca del PP.

A m閟, el diputat provincial d'Acci contra la Despoblaci i Desenvolupament Rural considera un 揺xercici de cinisme que Vicent Sales, portaveu del grup provincial del P, haja presentat per registre d'entrada una proposta perqu la convocat騬ia de 2020 reculla una partida de 240.000 euros, duplicant els 120.000 que ells van ser incapa鏾s d'activar.

Al seu judici, 搃ntenten ara posar-se les medalles d'una situaci generada per la seua mala gesti. Sobre el fons de la petici, Santi P閞ez explica que 搉o hi ha problema a habilitar les ajudes amb la quantitat prevista, 120.000 euros, 搃 si veiem que hi ha necessitat perqu el nombre de peticions augmenta, buscar f髍mules per a disposar de m閟 recursos.

Creaci d抏spais per a emprenedoria

En el cas de les ajudes per a la creaci d抏spais municipals per a emprenedoria en municipis de menys de 5.000 habitants, que tamb es recuperaran per a 2020, 玪a circumst鄋cia 閟 la mateixa i ens trobem davant d抲n anunci electoral amb terminis poc realistes que han impedit la seua tramitaci i resoluci蠡, segons ha manifestat el diputat de Promoci Econ騧ica, Pau Ferrando.

Cal deixar const鄋cia que la posada en marxa d抋questes ajudes es decideix en Junta de Govern a 30 d抋bril de 2019, per aquesta no es publica en el BOP fins al 16 de maig. 蓅 a dir, 玜 dues setmanes dels comicis municipals o, el que 閟 el mateix, esgotant al m鄕im el termini per realitzar anuncis institucionals sense incomplir la llei electoral, ha explicat el diputat.


Segons Ferrando, 玡s tractava d抲ns tr鄊its temporalment i material impossibles d抜mplementar, ja que els terminis no contemplaven els temps de conformaci de la nova corporaci provincial ni els per韔des vacacionals del personal funcionari, que han provocat que finalment les persones benefici鄏ies no puguen acomplir tampoc els terminis exigits i que aquesta l韓ia quede sense efecte, 玹al com havia planificat l抋nterior govern del PP.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana