Diputaci髇 CS: Altura demana a la Diputaci col穕aboraci en el Festival de M鷖ica Cl鄐sica de l'Alt Pal鄋cia


 
La Plana al Dia | Diputaci髇 CS | General | 03-12-2019
 

L'alcaldessa d'Altura, Roc韔 Ib狁ez, ha sol穕icitat la col穕aboraci de la Diputaci de Castell per a la celebraci del Festival de M鷖ica Cl鄐sica de l'Alt Pal鄋cia, que consistir en una gira de concerts a l'estiu per diferents municipis de la comarca. L'actuacions seran a c鄏rec de l'orquestra de cambra Carpe Diem de Sant Petersburg, molt vinculada amb la localitat d'Altura.

L'alcaldessa va formular avui aquesta petici en la reuni que va mantenir amb el president de la Diputaci, Jos Mart. En opini de Roc韔 Ib狁ez, 搇a cultura i la m鷖ica tamb s髇 efica鏾s elements de dinamitzaci del territori i ajuden generar certa activitat econ騧ica en l'entorn rural, i m閟 en l'Alt Pal鄋cia, on la m鷖ica resulta un gran reclam.

Seguint en clau cultural, l'alcaldessa tamb ha sol穕icitat el suport del president de la Diputaci per a la constituci d'un patronat o una fundaci de la qual formen part la instituci provincial i la Generalitat, que ha d'encarregar-se de la restauraci i gesti de la Cartuja de Valldecrist, per al seu 鷖 com a contenidor cultural. La Diputaci i la Generalitat Valenciana s髇 els actuals propietaris. Del patronat o la fundaci tamb formaria part el propi ajuntament.

La Cartuja de Valldecrist es va comen鏰r a construir en 1385 i va aconseguir el seua m鄕im esplendor en el segle XVIII. En la primera meitat del segle XIX es va veure afectada negativament per diferents esdeveniments com la Guerra de la Independ鑞cia, la exclaustraci i la desamortitzaci. El resultat final va ser l'espoli i la destrucci. En el seu moment va ser un dels principals centres mon鄐tics en territori valenci.

Roc韔 Ib狁ez defensa que la recuperaci d'aquest edifici 搉o sols beneficiaria a Altura, ja que quan es programen activitats culturals, es produeix una gran aflu鑞cia de p鷅lic de la qual s'acaben beneficiant tots els pobles de la zona. Assisteix un gran nombre de persones 揳 pesar que falta molt per a la seua recuperaci i que no compta amb uns bons accessos.

L'alcaldessa tamb ha sol穕icitat que la Diputaci adeq黣 l'antic Cam de Pescadors de 46 quil騧etres que connecta la localitat de Moncofa amb la Cartuja de Valldecrist, un projecte que, en la seua opini, 搕 inter閟 tur韘tic, paisatg韘tic i esportiu. Aix mateix, tamb va sol穕icitar ajuda per a la construcci d'un Auditori i Casa de la M鷖ica.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana