Diputaci髇 CS: Presentada la guia de la FEMP amb solucions als 10 principals reptes que tenen els ajuntaments


 
La Plana al Dia | Diputaci髇 CS | General | 04-12-2019
 

El Palau de les Aules de la Diputaci de Castell ha acollit hui la presentaci de la Guia per al Bon Govern Local que ha editat la Federaci Espanyola de Municipis i Prov韓cies (FEMP). Es tracta d抲n document de m閟 de 100 p鄃ines en qu es recopilen els 10 principals reptes als que s抙an d抏nfrontar els servidors p鷅lics dins de l掄mbit de la transpar鑞cia i de la participaci ciutadana i les seues respectives solucions. Dos preceptes que defineixen, en paraules del president de la instituci provincial, Jos Mart, 搇抏sperit del que ha de ser una administraci p鷅lica.

揂ra, per sort, ja no existeix la pol韙ica que dona l'esquena a la gent, perqu la nostra gent ha evolucionat, ha avan鏰t i s抙a apoderat fins a convertir-se en una societat cr韙ica, racional i participativa amb el seu entorn. Cada dia s抜nvolucren m閟 i demanen saber m閟 del qu fem i com ho fem. I estan dins del seu dret.

揚er aix naix aquesta publicaci髷, ha dit la diputada de Participaci i Transpar鑞cia, Xaro Miralles, qui ha aprofitat l抩casi per a agrair 搇抏xemplar treball de coordinaci dut a terme pel cap del Servei d扞nnovaci i Administraci P鷅lica de la Diputaci de Castell, Borja Col髇 de Carvajal. 擡stem davant document essencial per a la vida pol韙ica i institucional actual, perqu ens donar les pautes per a avan鏰r en la consolidaci de principis fonamentals per a aconseguir una administraci competitiva, oberta, innovadora i transparent, que 閟 al que tots aspirem.

Les tem鄑iques que s'han abordat durant la jornada de presentaci han sigut la responsabilitat social; la privacitat; la digitalitzaci; la protecci de dades; les pol韙iques de recursos humans; la planificaci, la gesti i la rendici de comptes; la contractaci electr騨ica; la comunicaci; la presa de decisions amb dades i el dret del ciutad a l'acc閟 a la informaci.

Entre els experts del sector que han participat i intervingut en l'acte destaquen el catedr鄑ic de Dret Administratiu de la Universitat Jaume I i president del Consell de Transpar鑞cia, Acc閟 a la Informaci i Bon Govern de Val鑞cia, Ricardo Garc韆; el catedr鄑ic de Ci鑞cia Pol韙ica i de l扐dministraci a la Universitat Pompeu Fabra Carles Rami; el director general de Transpar鑞cia i Bon Govern de la Junta de Castella i Lle, Joaqu韓 Meseguer, la cap del Servei de Contractaci i Central de Compres de la Diputaci de Castell, Mar韆 Pilar Batet; i la directora de Serveis, Innovaci i Transformaci de l'Administraci de la Diputaci Foral de Guip鷖coa, Goizeder Manotas, entre d抋ltres.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana