Diputación CS: Josep Martí destaca el lideratge mundial de les empreses castellonencs de frites i esmalts ceràmics


 
La Plana al Dia | Diputación CS | General | 15-12-2019
 

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, s'ha reunit amb els dirigents de l'Associació Nacional de Fabricants de Frites, Esmalts i Colors Ceràmics (ANFFECC), als quals ha transmés el suport de la institució provincial a aquest sector que resulta clau per a l'economia castellonenca.

En el transcurs de la trobada que ha mantingut amb el president de l'entitat, Joaquín Font de Mora, i el secretari general, Manuel Breva, s'ha abordat la conveniència d'adaptar la formació professional a les necessitats de les diferents branques del sector ceràmic. Sobre aquest tema, és important assenyalar que al voltant del 40% dels més de 3.000 treballadors contractats en les empreses associades a ANFFECC és personal titulat.

El lideratge mundial de les 23 empreses d'esmalts i frites espanyoles s'explicita amb la seua important presència en els llocs del món en els quals existeix producció ceràmica, on compten amb 140 filials. Les signatures castellonenques també són líders en I+D+i i en altres apartats com a disseny, qualitat, vendes i servei al client.

De fet, una de les particularitats més importants de les empreses espanyoles és que els seus comercials tenen el valor afegit respecte als seus competidors que són tècnics comercials, una circumstància que els permet solucionar qualsevol problema o dubte que puguen plantejar els clients.

Un altre dels aspectes pels quals destaca el sector d'esmalts i frites és per la seua preocupació mediambiental, raó per la qual utilitza la tecnologia més avantguardista.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana