Diputaci髇 CS: Les diputacions de Castell, Val鑞cia, Tarragona, Barcelona, Lleida i Girona, Castell es reuneixen per reclamar l抜mpuls del Corredor del Mediterrani


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2020/2/193602_119592/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2020/2/193602_119592/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Diputaci髇 CS | General | 20-02-2020
Les diputacions de Castell, Val鑞cia, Tarragona, Barcelona, Lleida i Girona, Castell es reuneixen per reclamar l抜mpuls del Corredor del Mediterrani

Els presidents i presidentes de les diputacions de Tarragona, Barcelona, Lleida, Girona, Castell i Val鑞cia han mantingut una reuni de treball aquest dijous al Palau de la Diputaci de Tarragona, en la que han participat la presidenta de la Diputaci de Tarragona, Noem Llaurad; la de Barcelona, N鷕ia Mar韓; el de Girona, Miquel Noguer; el de Lleida, Joan Talarn; el de Castell, Jos Mart, i el de Val鑞cia, Toni Gaspar.

La reuni pret閚 ser la primera d抲na s鑢ie de trobades entre aquestes diputacions, a les quals es pret閚 sumar altres diputacions que comparteixen projectes comuns. La voluntat ha sigut posar l抋ccent en aquells projectes que els uneixen. Tots i totes han coincidit a posar en valor la col.laboraci institucional amb totes les administracions des del respecte a les compet鑞cies que t cadascuna.

En la trobada, els representants d'aquestes institucions han tractat temes com el Corredor del Mediterrani. En aquest sentit, han subratllat la necessitat urgent d抜mpulsar aquesta infraestructura ferrovi鄏ia, vital per a l抋ctivaci econ騧ica i social dels municipis i han apostat perqu les diputacions hi tinguin un paper actiu.

D抋ltra banda, i com a membres d扐rt Llat i Parten鄉ia, en l'鄊bit de l'Euroregi, aquestes diputacions han remarcat la import鄋cia de treballar per aconseguir ajuts europeus que permetin lluitar contra el despoblament, una preocupaci que comparteixen totes aquestes institucions.

Durant la trobada, s抙a posat de manifest el paper clau de les diputacions en el sosteniment de les pol韙iques p鷅liques municipals, especialment durant els 鷏tims anys. Al mateix temps, han reclamat una major flexibilitat normativa en relaci a la gesti di鄏ia dels municipis, especialment els m閟 petits, en mat鑢ies com normatives de despesa, de contractaci p鷅lica o urban韘tica.

Declaracions de Jos Mart
Per al president de la Diputaci de Castell, Jos Mart, 揾a sigut una reuni molt positiva, en la qual sobretot hem posat en com el que ens uneix com a diputacions. Un dels elements substancials ha sigut 揺l treball conjunt en defensa del Corredor Mediterrani, perqu 閟 una demanda de la nostra societat, dels nostres empresaris i dels nostres municipis i, per descomptat, les diputacions volem estar presents i fer m閟 clara la demanda del Corredor, que ha de ser una realitat.

D'altra banda, en la trobada ha estat molt present 搇a reivindicaci del paper de les diputacions com a administraci local, perqu som un element fonamental per a millorar la vida dels nostres ciutadans i ciutadanes. En aqueixa l韓ia, ja incidit en 揹emanar una flexibilitzaci de les normatives, com el sostre de despesa o la Llei de Contractaci, perqu ens afecten directament el dia a dia a les administracions locals.

Els presidents i presidentes de les diputacions assistents a la trobada d抋quest dijous a Tarragona s抙an empla鏰t per defensar totes aquestes posicions en la reuni de la Comissi de Diputacions Provincials, Cabildos i Consells Insulars, que tindr lloc el 9 de mar a Barcelona, convocada per la Federaci Espanyola de Municipis y Prov韓cies (FEMP).


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana