Diputaci髇 CS: La Diputaci de Castell gestiona l'adquisici de material de protecci enfront del Covid-19 per a proveir als ajuntaments


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2020/3/194576_120406/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Diputaci髇 CS | General | 20-03-2020
La Diputaci de Castell gestiona l'adquisici de material de protecci enfront del Covid-19 per a proveir als ajuntaments

La Diputaci de Castell est realitzant les gestions oportunes per a intentar adquirir material de protecci enfront del coronavirus (Covid-19) i poder distribuir-ho entre els quals ajuntaments que ho sol穕iciten. La mesura ha sigut comunicada als alcaldes i alcaldesses dels 135 municipis de la prov韓cia a trav閟 d'un escrit rem閟 pel president de la instituci, Jos Mart, qui destaca el "esfor dels t鑓nics de la Diputaci per fer totes les gestions que siguen a les nostres mans per a adquirir el material, malgrat les dificultats que existeixen pel desprove飉ent generalitzat que hi ha de manera global".

En aquest sentit, se sol穕icita als ajuntaments que, a trav閟 dels serveis de prevenci i riscos laborals dels diferents municipis, es fa鏰 arribar a la Diputaci de manera urgent una relaci detallada del material de protecci que necessiten, especificant per a quins treballadors es destinar.

Des de la Diputaci es recorda que, tant les autoritats sanit鄏ies com els experts en prevenci i riscos laborals mantenen que nom閟 "els professionals sanitaris i treballadors de serveis socials que estan en contacte directe amb grups de risc" han de fer 鷖 d'aquest material de protecci, aix com els operaris encarregats de la neteja vi鄏ia.

Tamb 閟 important destacar, seguint els mateixos criteris dels experts, que no 閟 necessari que els funcionaris/as que atenen el p鷅lic o estan en oficines porten m鄐cares ni guants, sempre que complisquen amb la dist鄋cia social d'entre 1 i 2 metres entre persones i que disposen de gel desinfectant en els seus llocs de treball.

Una vegada rebuda tota la documentaci enviada pels ajuntaments, i quan es reba el material sanitari sol穕icitat per la Diputaci, es distribuir segons les necessitats de cada consistori. La instituci provincial, en aquest sentit, ha reclamat vestits d'un sol 鷖, m鄐cares, gels desinfectants i guants.

Pautes de neteja dels municipis
D'altra banda, el president de la Diputaci, en la carta remesa als ajuntaments, ha facilitat la documentaci oficial del Ministeri de Sanitat perqu "tots els nostres alcaldes i alcaldesses disposen de la millor informaci per a aplicar als seus pobles i ciutats les millors pautes de neteja.

I 閟 que, davant l'alarma sanit鄏ia declarada en tot el territori nacional per la pand鑝ia del Covid-19, "閟 de vital import鄋cia la neteja vi鄏ia en l'eliminaci de la c鄏rega viral que puguen contindre les vies p鷅liques dels municipis", destaca Jos Mart. E procediment enviat als ajuntaments recull les claus per a l'escombratge de les vies p鷅liques, l'aigualeig de carrers i la desinfecci d'espais especialment sensibles, com els punts pr騲ims a centres sanitaris, resid鑞cies de tercera edat, supermercats, centres de distribuci d'aliments i farm郼ies.

Suport de la Diputaci
Dins d'aquestes recomanacions de neteja, la Diputaci ofereix un especial suport als pobles amb menys recursos. En aquest sentit, Jos Mart anuncia que la instituci provincial articular mecanismes en aquells municipis xicotets que no disposen de mitjans humans i en els quals la Conselleria de Sanitat haja detectat alguna infecci per coronavirus, pr鑦ia sol穕icitud per part del municipi.

Per a concloure, Jos Mart anima als alcaldes i alcaldessa a "anar de la m tots amb l'鷑ic objectiu de prendre les millors decisions per a fer front a aquesta pand鑝ia". Aix mateix, recorda que totes les resolucions, decrets, circulars i informaci oficial sobre el virus est a la disposici de la ciutadania en la p鄃ina web: https://www.dipcas.es/va/coronavirus.html
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana


Añadir comentario

Nombre (requerido)

Escriba su comentario

laplanaaldia.com se reserva el derecho de retirar todos aquellos comentarios y aportaciones que vulneren el respeto a la dignidad de la persona, que sean discriminatorios, xenófobos, racistas, pornográficos, que atenten contra la juventud o la infancia, el orden o la seguridad pública o que, a su juicio, no resultaran adecuados para su publicación. En cualquier caso laplanaaldia.com no será responsable de las opiniones vertidas por los usuarios a través de lo comentarios.

Comentarios